Forumul Diabeticilor din Romania – Turda

Please select a featured image for your post

Fundatia Speranta Diabeticilor Turda organizeaza „Forumul Diabeticilor din Romania” intre 18-20 martie 2010, la Turda (Hotel Sun Garden). Forumul urmareste informarea membrilor Fundatiei din doua perspective: medicala (diagnostic, metode de tratament, etc) si administrativa (criterii de acceptare dosare, asociatii de pacienti).

De asemenea, in cadrul Forumului se vor prezenta realizarile Fundatiei pe anul 2009 si strategia pe 2010, parteneriatele realizate, dar se va aborda si relatia medic-pacient-farmacist in managementul diabetului.

Dezbaterile din cadrul Forumului vor avea ca scop conturarea unei strategii multidisciplinare astfel incat bolnavul de diabet sa poata duce o viata normala, ramanand activ si folositor comunitatii din care face parte.

Citeste si:  Sangerarile gingivale si tartrul dentar: ce solutii avem?

Forumul va reuni atat voluntari din cadrul Fundatiei, persoane diagnosticate cu diabet si apartinatori, cadre medicale si universitare, farmacisti, nutritionisti si psihologi, precum si reprezentanti ai companiilor farmaceutice si ai centrelor speciale de tratament al diabeticului.

Se vor aduce in discutie teme precum: rolul OTC-urilor si suplimentelor alimentare in tratamentul diabetului, managementul diabetului si modalitati de automonitorizare, dieta si alimentatia, psihologia diabeticului si rolul familiei, diagnosticul precoce, diabetul in sarcina, situatia diabeticilor din Romania si accesul la tratament, beneficiile si serviciile oferite in cadrul Fundatiei „Speranta Diabeticilor” Turda, precum si demersurile pentru imbunatatirea Programului National de Diabet.

Citeste si:  Expunerea la lumina artificiala scade calitatea somnului si creste riscul de boli

In cadrul Forumului se va lansa revista trimestriala Diabeticii azi. Publicatia va contine sfaturi si noutati despre diabet si tratamente, informatii utile despre consultanta psihologica si juridica, testimoniale ale membrilor Fundatiei in ceea ce priveste experienta proprie in managementul diabetului, notiuni de nutritie si intretinere fizica pentru bolnavul de diabet, medicina alternativa si importanta controlului periodic in diabet. Comitetul editorial este format din redactorul sef Eugen Florea, redactorul sef adjunct Maria Angela Mesaros, supervizor stiintific prof. univ. dr. Nicolae Hancu.

Fundatia „Speranta Diabeticilor” este membru fondator al Federatiei Romane de Diabet Boli de Nutritie si Metabolice, membru fondator al Coalitiei Asociatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice din Romania si membru al Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania, a carei presedintie o detine din anul 2007.

Citeste si:  Antrenamentul autogenic

Intreaga activitate a Fundatiei se bazeaza pe munca de voluntariat. Membrul fondator al Fundatiei este Maria Angela Mesaros, in prezent presedinte al acestei Fundatii, presedinte al Federatiei Asociatiilor Diabeticilor din Romania si vicepresedinte al Federatiei Romane de Diabet, Boli de Nutritie si Metabolice.

„Am luptat mult pentru drepturile noastre! Chiar daca acum e mai greu, nu avem dreptul sa renuntam. Oricat de greu ne va fi, trebuie sa ne ducem crucea pana la sfarsit!” a declarat Maria Mesaros, presedinte Fundatia Speranta Diabeticilor Turda.


2 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.