Fructele de padure pot tine boala Parkinson la distanta

O noua cercetare arata ca femeile si barbatii care consuma cu regularitate fructe de padure prezinta un risc scazut de a se imbolnavi de Parkinson. Mai mult decat atat, acelasi efect protector il, au asupra barbatilor , merele, portocalele si alte alimente bogate in flavonoide. Acesti nutrienti se gasesc in plante si fructe, purtand denumirea generala de vitamina P si citrina.

Citeste si:  Bronzarile frecvente pot duce la dependenta de razele ultraviolete

La studiu au participat circa 50.000 de barbati si peste 80.000 de femei. Acestia au completat chestionare alimentare, menite sa evalueze cantitatea si frecventa cu care consumau alimente bogate in flavonoide – cu precadere cinci surse majore precum ceaiului, fructele de padure, merele, vinul rosu si portocalele. Ulterior, participantii au fost monitorizati timp de 20 de ani, pentru a se observa incidenta bolii Parkinson in randul grupului.

Citeste si:  Sezonul racelilor si al gripei

In decursul perioadei de monitorizare, din cei 130.000 de participanti, doar 805 au dezvoltat boala Parkinson. Mai mult, barbatii care consumau cantitatile cele mai insemnate de flavonoide prezentau un risc cu 40% mai redus de imbolnavire decat cei care raportau un consum redus.

In plus, atunci cand cercetatorii au analizat nivelul de protectie oferit de fiecare sub-clasa de flavonoide, s-a dovedit ca antocianinele – regasite din abundenta in fructele de padure, sunt cele mai eficiente.

Citeste si:  Ai grija de tine si de copilul tau

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.