Fumatul pasiv provoaca probleme cardiologice

Please select a featured image for your post

Expunerea prelungita la fum de tigara poate provoca probleme cardiologice adultilor nefumatori, se arata intr-un nou studiu denumit „Fumatul pasiv si efectele cardiovasculare”. In cadrul studiului au fost revizuite lucrari de specialitate existente in prezent pentru a evalua relatia dintre fumatul pasiv si riscul de evenimente coronariene majore.

Autorii, experti in studierea efectelor fumatului pasiv, toxicologi, cardiologi, epidemiologi si statisticieni, au descoperit ca expunerea prelungita la fum de tigara creste cu 25 – 30% riscurile de afectiuni coronariene.

Citeste si:  Despre miopie

Rezultatele vin sa intareasca concluziile Raportului de Chirurgie Generala, publicat in 2006, care afirmau ca bolile cardiovasculare prezentau un nivel mai ridicat de morbiditate si mortalitate in randul persoanelor care erau frecvent expuse fumatului pasiv.

Cu toate acestea, autorii au mentionat ca nu exista suficiente date pentru a stabili magnitudinea impactului fumatului pasiv asupra sanatatii inimii, insa prezentul studiu va sta la baza unor studii epidemiologice de amploare menite sa stabileasca in ce masura interzicerea fumatului in locuri publice si evitarea fumatului pasiv poate contribui la prevenirea evenimentelor cardiovasculare.

Citeste si:  Cafeaua - pro sau contra consumului ei?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.