Fundatia Bristol-Myers Squibb lanseaza in Romania programul Bridging Cancer Care

Please select a featured image for your post

Articol de: biolog Rodica Popescu

Fundatia Bristol-Myers Squibb, a carei misiune este aceea de a prelungi si imbunatatii viata prin ingrijire adecvata, lanseaza in Romania programul „Bridging Cancer Care”, prin acordarea unei finantari in valoare de 150.000 dolari pentru ingrijirea si tratamentul bolnavilor de cancer.

In Romania, Fundatia Bristol-Myers Squibb a acordat la sfarsitul acestui an o subventie in valoare de 150.000 dolari Centrului Hospice Casa Sperantei, primul centru hospice din Romania, destinat asistentei bolnavilor de cancer in stadii avansate. La Hospice Casa Sperantei, peste 150 de bolnavi adulti si peste 150 de copii cu boli incurabile beneficiaza de ingrijire specializata intr-un mediu pe care si-l pot alege singuri in functie de stadiul in care se afla boala: tratament la domiciliu, in sectii cu paturi sau in centre de zi. Indiferent de forma de ingrijire, pacientii primesc gratuit ingrijiri medicale, suport psihologic, emotional si spiritual, precum si asistenta sociala din partea echipei Hospice, care este alcatuita din medici, asistenti medicali si sociali, psihologi, terapeuti, preoti, ingrijitori si voluntari.

Citeste si:  Terapii neconventionale: masajul

„Principala idee din spatele Bridging Cancer Care o constituie reducerea inegalitatilor de sanse in sistemul de sanatate. Fundatia Bristol-Myers Squibb sustine partenerii de incredere care pot contribui cu experienta, cunoasterea si intelegerea nevoilor locale in construirea unui parteneriat sustenabil in beneficiul pacientilor. Pentru modalitatile inovatoare si durabile de imbunatatire a conditiilor de ingrijire paliativa de care a dat dovada, am decis sa includem Centrul Hospice Casa Sperantei in programul nostru. Un bun exemplu vorbeste de la sine, de aceea ne dorim sa promovam impreuna un astfel de model pentru imbunatatirea calitatii vietii pacientilor”, declara Elzbieta Zawislak, reprezentant al Fundatiei Bristol-Myers Squibb.

Citeste si:  (P) Answear.ro: Romanii sunt din ce in ce mai interesati de sport. Ce echipamente sport comanda romanii?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.