Fundatia Medicover a donat 100.000 USD pentru copiii din Haiti

Avand in vedere recentele si tragicele evenimente care au afectat Haiti, Fundatia Medicover – The Living Found – a facut o donatie in valoare de 100.000 USD Spitalului pediatric Saint Damien din Port-au-Prince. Donatia este destinata asigurarii materialelor de prima necesitate medicala pentru ingrijirea copiilor primiti aici.

Spitalul de copii Saint Damian este inca in picioare, chiar si dupa seismul de miercuri, insa tratarea si supravegherea unui numar tot mai mare de pacienti de cele mai fragede varste, dar si mai mari, are loc in afara cladirii, in curtea spitalului, de teama unor noi replici ale cutremurului.

Citeste si:  Varstnicii au un comportament alimentar mult mai sanatos decat tinerii

Spitalul St. Damien este singurul spital pediatric din Haiti care mai poate primi pacienti. Acesta isi sustine activitatea prin donatii de la binefacatori din toata lumea, in special din Europa si Statele Unite. Ochii prea fragezi ai copiilor de aici oglindesc o suferinta atroce, pe care numerosii voluntari prezenti la Spitalul St. Damien incearca, uneori cu eforturi supraomenesti, sa o aplaneze.

Citeste si:  Neti Sandu va recomanda mancarurile specifice zodiei dumneavoastra!

Avand in vedere proportiile dramatice ale calamitatii care a lovit Haiti, orice ajutor capata o importanta majora si orice gest, cat de mic, poate contribui la sustinerea fizica si morala a sinistratilor. Fundatia Medicover – The Living Found – spera ca demersul sau sa fie urmat si de altele similare, de o anvergura mai mare sau mai mica.

Citeste si:  7 Motive pentru a manca struguri

Fundatia Medicover – The Living Found, o initiativa a companiei multinationale farmaceutice Medicover, este singura organizatie caritabila de acest tip din regiunea Europei Centrale si de Est. Activitatile acesteia se concentreaza asupra prevenirii si depistarii din timp a afectiunilor, fiind organizata pentru a sustine imbunatatirea planificarii si a calitatii ingrijirii medicale.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.