Gabi Szabo: „Spune DA miscarii zilnice!”

Ziua Miscarii a fost sarbatorita duminica (4 octombrie), pe Bulevardul Aviatorilor din Bucuresti, fiind primul eveniment pentru publicul larg care promoveaza miscarea ca o componenta importanta a unui stil de viata sanatos si care isi propune sa motiveze cat mai multe persoane sa faca miscare.

„Dupa cum se stie eu sunt o promotoare a sportului si ii indemn pe toti cei care iubesc sportul si alergatul sa participe si sa sustina astfel de campanii. Spune da miscarii zilnice!”, a spus atleta Gabi Szabo, prezenta la eveniment.

La eveniment au participat sportivi si vedete care au incurajat romanii sa aiba un stil de viata sanatos: Monica Rosu, Florentina Opris (in foto), Dana Savuica, Adina Buzatu si altii. Miscarea este foarte importanta pentru sanatate, fie ca vorbim de sport de performanta, fie de 30 de minute de miscare pe care fiecare dintre noi o poate face zilnic.

Citeste si:  Programul Zentiva University merge mai departe: au fost selectati cei mai talentati 12 tineri

Pe 4 octombrie, in cadrul evenimentului Ziua Miscarii a fost lansata campania de strangere de semnaturi pentru declararea primei duminici din luna octombrie, odata cu inceperea anului universitar a fiecarui an, zi dedicata activitatilor fizice si unei vieti echilibrate.

Promovarea evenimentului Ziua Miscarii a inclus si o componenta online, concursul „Intra-n trupa cea mai tare” in care au fost implicati trei dintre cei mai cunoscuti bloggeri: Manafu, Subiectiv si Ionut Oprea care au sustinut voluntar campania. Cei 3 lideri au avut la dispozitie o saptamana sa mobilizeze cat mai multi oameni si sa stranga cea mai mare trupa pentru Ziua Miscarii: Manafu a format trupa Fotbalistii, Subiectv – Tonicii si Ionut Oprea – Biciclistii. Bloggerul care a strans trupa cea mai mare este Ionut Oprea cu 136 de participati.

Citeste si:  Numarul fumatorilor a crescut in randul femeilor si al adolescentilor

Pentru evenimentul Ziua Miscarii breteaua de circulatie dinspre Parcul Herastrau a fost inchisa si transformata intr-un imens teren de sport. Aici au fost amenajate 14 zone, fiecare corespunzatoare unei activitati: fotbal, ping pong, badminton, sotron, tenis cu piciorul, WiiFit, sarituri cu coarda, volei, dans, pista role si de bicicleta, elastic, pilates.

Citeste si:  Ideatia suicidara, invinsa cu ajutorul familiei si idealurilor masculine

Ziua Miscarii deschide a treia faza a „Programului pentru un stil de viata sanatos”, care urmareste educarea populatiei cu privire la componentele unui stil de viata sanatos, miscarea zilnica si alimentatia echilibrata.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.