fbpx

Geniul, rezultat al influentelor hormonale?

Geniul (un coeficient de inteligenta egal cu sau de peste 130) constituie un subiect supus unor dezbateri aprinse, care urmaresc sa identifice daca bagajul genetic sau, mai degraba, efectul mediului de crestere sunt cele „responsabile” pentru acesta. O cercetare recenta vine sa ofere un nou raspuns: aparent, geniul poate fi rezultatul influentelor hormonale la care fatul este supus in pantece.

Citeste si:  Antioxidantii ar putea combate subfertilitatea masculina

Cercetatorul Marty Mrazik, de la Universitatea din Alberta (Statele Unite), coordonatorul studiului, afirma ca geniul s-ar putea datora expunerii prenatale la un nivel crescut de testosteron. In opinia acestuia, asa cum deficientele cognitive si fizice pot fi dezvoltate in utero, asa si o expunere similara la o substanta chimica naturala poate produce rezultate precum cresterea capacitatii intelectuale.

Citeste si:  Consumul de canabis slabeste sistemul imunitar

„Par a exista unele dovezi cum ca expunerea excesiva la testosteron, in perioada prenatala, faciliteaza conexiunile cerebrale, in special in cortexul prefrontal”, a explicat Mrazik, completand ca studiile sunt intr-o faza incipienta, insa deschid noi cai in intelegerea performatelor creierului.

Rezultatele obtinute de echipa de cercetatori se bazeaza pe evaluarea clinica a mai multor persoane inzestrate intelectual, compararea caracteristicilor lor distincte si rezultatele oferite de tehnicile imagistice.

Sursa: Eurekalert

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.