Ghidul Pacientului Roman 2011, din 28 iunie la chioscurile de ziare

Ghidul Pacientului Roman, aflat la a doua editie – 2011, reprezinta cea mai completa publicatie in care sunt prezentate asociatiile de pacienti din Romania, oferind detalii despre proiectele desfasurate si succesele inregistrate, filialele existente in tara, atitudini exemplare in fata bolilor. 103 asociatii de pacienti au adus contributii semnificative legate de experienta lor ca pacienti, acum in editia de 2011 a Ghidului Pacientului Roman, in cele peste 55 de pagini dedicate!

Publicul general si personalul medico-sanitar au acum posibilitatea de a cunoaste si a se informa asupra activitatilor si importantei din ce in ce mai mari a asociatiilor de pacienti si pot afla provocarile cu care se confrunta acestea in sistemul sanitar. Asociatiile de pacienti exercita un rol extrem de important in ceea ce priveste consilierea si informarea pacientilor, putand deveni parteneri de nadejde pentru personalul medico-sanitar.

Citeste si:  Fii atenta ce mananca micutul tau

Rasfoind Ghidul 2011 cititorii au posibilitatea sa descopere explicatii despre schimbarile legislative din sanatate, pot afla informatii pe intelesul lor despre coplata, cardul de asigurat, programele nationale si despre tratamentele in strainatate.

In afara capitolelor de legislatie si asociatii de pacienti, in Ghid informatia medicala este structurata pe diferite afectiuni din domeniile: medicina de urgenta, cardiovascular, pneumologie, ginecologie, gastroenterologie, endocrinologie, reumatologie, urologie, pediatrie si oncologie, ultimul capitol fiind rezervat unei pledoarii pentru un mod de viata sanatos. Terapia durerii, rezistenta la antibiotice si rolul farmacistului sunt dezbatute intr-un capitol special, Piata Farmaceutica.

Ghidul Pacientului Roman este un produs Houston NPA. GPR 2011 este distribuit pe piata pe data de 28 iunie impreuna cu Jurnalul National la pretul de 14,9 ron si este disponibil pana pe 12 iulie 2011 la toate punctele de difuzare a presei din tara. Pentru detalii si comenzi speciale: comenzi@houston.ro si 021/317.09.43.

Citeste si:  10 la suta din populatia globului sufera de fobia de ace

Pentru construirea sumarului Ghidului Pacientului Roman 2011 redactorii au colaborat cu reprezentantii societatilor medicale, considerand ca pentru cititor este important ca informatia transmisa sa fie validata de catre specialisti, dar si prezentata intr-un limbaj accesibil. Criteriile de selectie au fost incidenta afectiunilor in Romania si in lume, problemele cu care se confrunta pacientul roman, dar si gradul general de informare medicala existent in randul populatiei.

Editia 2011 este sprijinita de personalitati marcante ale medicinei romanesti, in paginile Ghidului fiind publicate interviuri cu: prof. dr. Monica Acalovschi – presedinte al Societatii Romane de Gastroenterologie si Hepatologie, prof. dr. Horatiu Bolosiu – presedinte al Societatii Romane de Reumatologie, prof. univ. dr. Pompilia Dehelean – presedinte al Asociatiei Romane de Psihiatrie si Psihoterapie, dr. Dan Deleanu – presedinte al Societatii Romane de Cardiologie, prof. dr. Simona Fica – presedinte al Societatii Romane de Endocrinologie, dr. Cristian Grasu – director medical al Serviciului Ambulanta Bucuresti-Ilfov, prof. farm. Dumitru Lupuliasa – presedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania, prof. dr. Florin Mihaltan – presedinte al Societatii Romane de Pneumologie, prof. dr. Ostin Mungiu – presedinte al Asociatiei Romane de Algeziologie.

Citeste si:  Un pictor in devenire

Advertorial realizat de Houston NPA


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.