Gimnastica aerobica de facut la birou

Suntem la serviciu, la birou, concentrati pe toata treaba care asteapta sa fie rezolvata si deodata simtit o durere de spate cumplita.
Ce facem? Cum facem sa ne remediem durerea si sa ne tonifiem musculatura spatelui, a coapselor si a feselor?
Simplu! Cu ajutorul scaunului de la birou acest lucru este posibil.

Sedentarismul este inamicul numarul 1 al coloanei vertebrale si este responsabilul principal de durerile de spate.

Citeste si:  Sapunuri Handmade

Medicii ne recomanda 5 minute de gimnastica aerobica de facut la birou, in fiecare zi.

Pentru a scapa de durerile de picioare, prinde cu palma stanga bratul scaunului, in timp ce ridici mana dreapta deasupra capului. Spatele trebuie sa fie drept, in timp ridici un picior pana ajunge la nivelul soldurilor. Mentine pozitia timp de cateva secunde apoi schimba piciorul. Repeta miscarea timp de 5 minute.

Citeste si:  Prunele - sursa de sanatate si vitalitate

Tot pentru spate, urmatorul excercitiu simplu este extrem de relaxant si benefic: tine spatele drept, trage mainile inapoi si ridica privirea spre tavan. Mentine aceasta pozitie cateva secunde si repet-o de mai multe ori pe parcursul zilei.

In aceeasi pozitie, cu palmele sprijinite de spatarul scaunului, departeaza picioarele la nivelul umerilor si executa 20 de semi-genoflexiuni, in timp ce mentii spatele drept si bratele intinse.

Citeste si:  Consuma alimente sanatoase

Aseaza-te si ridica-te de pe scaun de cel putin 20 de ori, mentinand picioarele departate si talpile bine ancorate in podea.

Fa aceste miscari lent, inspirand atunci cand te ridici si expirand atunci cand cobori.

Aseaza-te pe scaun cu picioarele apropiate, intinde piciorul drept si apoi revino incet la pozitioa initiala. Repeta exercitiul si cu piciorul stang de cel putin 15 ori.


Un comentariu
  1. De mult timp incerc sa prind si eu obiceiul asta dar nu se leaga de mine mai deloc si stiu ca acest lucru imi poate afecta sanatatea cu siguranata, mai ales ca deseori am dureri de spate din cauza scaunului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.