Gripa H1N1, asociata cu o greutate mai mica a bebelusului la nastere

Doua studii recente vin sa demonstreze ca acele femei care au contractat gripa H1N1 in timpul sarcinii, prezinta un risc crescut de a naste copii cu o greutate mai mica la nastere, comparativ cu femeile care au suferit de gripa obisnuita.

„Virusul gripal H1N1, cu care ne-am confruntat in 2009, continea o combinatie unica de segmente genetice care nu au mai fost raportate pana acum in cazurile de gripa”, a explicat unul dintre coordonatorii studiului. „Primele concluzii au fost ca sarcina crestea riscul de deces provocat de H1N1, insa noi ne-am propus sa stabilim caracteristicile clinice ale femeilor insarcinate care au avut gripa, comparativ cu cele care nu au avut-o, precum si sa vedem cum a afectat virusul sarcina, studiind rezultatele”, a adaugat acesta.

Citeste si:  Copilul tau si copilul lui

Primul dintre cele doua studii a aratat ca femeile care au fost infectate cu H1N1 in timpul sarcinii prezentau un risc sporit de a naste bebelusi cu o greutate sub cea normala. Mai precis, varsta gestationala medie la nastere a fost mai mica de 39 de saptamani, iar copiii femeilor cu H1N1 cantareau in medie cu 285 grame mai putin decat alti copii.

Citeste si:  Metode moderne de epilare definitiva

Obiectivul celui de-al doilea studiu a fost sa identifice strategii eficiente prin care riscurile gravidei afectate de virusul gripa obisnuit sau H1N1 sa fie diminuate. „Stim ca rata de mortalitate a H1N1 este mai mare in timpul sarcinii, iar prin acest studiu am putut determina ca perioada dintre momentul cand femeia se prezinta la medic cu simptomele clinice si momentul administrarii terapiei antivirale este un factor esential in obtinerea unor rezultate bune”, au explicat autorii.

Citeste si:  Cum sa scapam de stres prin biofeedback?

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.