Grupul de lectura „Opere esentiale S.Freud”

Please select a featured image for your post

Asociatia Romana de Psihanaliza a Legaturilor de Grup si Familie „Enrique Pichon Riviere” va invita la Grupul Operational „Opere Freud”. Inceput in luna martie 2011, a ajuns sa contina un numar constant de participanti interesati de actualitatea si de intelegerea momentului Freud in evolutia psihanalizei.

Tehnica grupului operational deriva din psihodrama, terapia familiala analitica si metoda asociativa grupala specifica psihanalizei grupurilor.

Tehnica de lucru pleaca de la premisa ca in orice lectura, orice apropiere de o opera se face prin intermediul unui sistem propriu de referinta. Putem citi Freud ca scriitori pentru stilul sau literal si pentru modalitatea in care scrie. Putem citi Freud in relatie cu orientarile filosofice de pana la el si de dupa el. Putem citi Freud ca psihoterapeuti care desfasoara intalniri cu pacientii sau ca analisti care pot asocia lecturile cu experienta lor clinica. Intr-una din sedintele grupului, acesta a evidentiat un punct de vedere oratoric si didactic – plecand de la prelegeri, s-a imaginat Freud ca orator si locul, persoanele prezente, stilul oratoric. Fiecare are o lectura manifesta a continutului si o lectura latenta a propriei zone de interes. Adica fiecare persoana isi „traduce” in mod propriu lectura prin asocierea cu specificul sau, cu limbajul sau propriu. Lectura este dez-legata in cadrul legaturilor de grup care permit expresia continuturilor vizate de intalnirea cu grupul. Ca urmare regula grupului este de a restitui din continuturie trecute si prezente care au fost asociate lecturii explicite a textului.

Citeste si:  Copiii si calculatorul

Grupul este coordonat de o echipa formata din psihoterapeut de orientare psihanalitica Claudiu Ganciu si de psiholog Anca Munteanu.
Participarea este posibila dupa inscriere. Taxa de inscriere este de 120 lei cu acest prilej prezentandu-se si conditiile, cerintele, propunerile participantilor. Taxa de participare este de 25 lei.

Grupul se intalneste lunar, in week-end, in a doua sambata si duminica din luna, timp de cate 2 ore.

Citeste si:  Spune NU bauturilor carbogazoase

Inscriere – Claudiu Ganciu; tel: 0722 453 906; clauganc@gmail.com.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.