Helicobacter Pylori, infectia care actioneaza pervers

Helicobacter Pylori este o bacterie patogena care se fixeaza printre celulele de la nivelul mucoasei gastrice, destabilizand legaturile si echilibrul acestora. Din pacate, 90% din aparitia cancerului gastric este cauzat de aceasta bacterie perversa care este prezenta oriunde, in mediul inconjurator. 30% din populatia tarilor dezvoltate si circa 90% din cea a tarilor subdezvoltate este infectata cu aceasta bacterie.

Citeste si:  Colesterol si pestele gras

Bacteria Helicobacter se intalneste pe alimentele atat de origine animala, cat si pe cele de origine vegetala sau, chiar si in apa. Transmiterea bacteriei se face de la om la om, dar si prin atingerea tacamurilor sau a veselei infectate.

Dar de ce ste perversa aceasta infectie? Pentru ca este asimptomatica, mai putin in cazul in care determina leziuni grave la nivelul stomacului. Simptomele in astfel de cazuri se manifesta prin balonare, dureri in capul pieptului, greata, indigestie. Testul care poate depista bacteria Helicobacter Pylori o reprezinta recoltarea directa, de la nivelul mucoasei gastrice prin endoscopie divestiva superioara.

Citeste si:  Sfaturi pentru parinti

Insa, problema cu adevarat grava, este ca nu exista tratament care sa garanteze eradicarea infectiei. Mai mult, in lumea medicala exista o adevarata controversa: daca trebuie prescris tratament sau nu pacientilor care sunt infectati cu aceasta bacterie, dar care nu prezinta simptome. Si asta pentru ca, antibioticele care lupta cu Helicobacter Pylori sunt foarte puternice, nu garanteaza rezultatul si sunt nocive organismului.

Citeste si:  Atacurile de astm pot fi declansate de infectii bacteriene

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.