fbpx

Hranirea bebelusului cu biberonul

Please select a featured image for your post

Desi majoritatea mamicilor isi doresc sa isi alapteze bebelusii imediat dupa nastere, acest vis nu este intotdeauna realizabil, din diverse motive. Asa ca, mamicile aflate in imposibilitatea de a alapta, trebuie sa isi hraneasca bebelusii cu biberonul. Avantajele biberonului. Desi initial puteti fi dezamagite de acest lucru, e important sa stiti ca aveti doua mari avantaje fata de hranirea de la san: avand in vedere ca nu doar mama poate pregati biberonul, taticii se pot implica in hranirea bebelusului, astfel ca partenerul nu doar ca va ajuta si va este utila, dar stabileste o relatie speciala cu bebelusul in timp ce in hraneste. Un alt avantaj il reprezinta faptul ca hranind beblusul cu biberonul, vedeti exact cantitatea de lapte formula pe care a consumat-o, acest lucru fiind mai dificil de facut in cazul alaptarii la san. Multe mamici au impresia ca bebelusii au supt destul, ca sunt satui, insa in realitate acestia nu primesc cantitatea de lapte necesara si alaptatul trebuie oricum suplimentat cu lapte praf. O solutie buna pentru a vedea daca aveti suficient lapte este sa va mulgeti si sa masurati cantitatea de lapte pe care bebelusul o primeste la o masa.
Dezavantajele hranirii cu biberonul. Marele dezavantaj al hranirii bebelusului din sticluta este faptul ca in timp ce laptele matern este deja pasteurizat si numai bun pentru bebe, sticlutele trebuiesc dezinfectate si sterilizate constant, pentru a evita intrarea in contact a bebelusului cu diverse bacterii ce ii pot distuba tranzitul intestinal si pot duce la diaree sau varsaturi.
Citeste si:  Pentru a arata cat mai bine, seducatoarea Mariah Carey a cerut sfatul unui antrenor francez
Pentru a reduce acest dezavantaj, utilizati cu regularitate un sterilizator, mai ales ca veti gasi in magazinele de specialitate diverse modele: sterilizator cu aburi, sterilizator la rece sau sterilizator special pentru cuptorul cu microunde. Un alt dezavantaj pe care il resimt unele mamici este discomfortul la nivelul sanilor, discomfort care se manifesta prin angorjarea sanilor. Pentru a evita mastita sau alte complicatii, este bine sa incercati sa va mulgeti o perioada, pana cand secretia de lapte se va opri.
Citeste si:  Vitamine in regim de vara
Este foarte important sa cititi cu atentie indicatiile de preparare de pe cutia de lapte praf si intrebati medicul pediatru referitor la cantitatile indicate pentru bebelusul vostru, pentru a evita supraalimentarea. De ce ai nevoie pentru a trece de la alaptat la hranirea cu biberonul? In primul rand e logic ca ai nevoie de sticlute, biberoane de 250 de ml. Biberoanele si tetinele trebuiesc tinute in locuri sterile si neaparat sterilizate inainte de folosire. In ceea ce priveste tetinele, este foarte important sa stiti ca sunt diverse modele si trebuie sa aveti cel putin cate 1-2 din fiecare, in cazul in care tetinele nu permit un lux adecvat de lapte.
Citeste si:  Rinichiul este un gentleman
Tetinele ortodontice sunt ideale pentru bebelusii care sunt atat alaptati la san cat si hraniti cu biberonul, intrucat imita foarte bine forma sanului. In plus, tetinele ortodontice asigura dezvoltarea corecta a formei gurtitei bebelusului. Alte sfaturi utile in ceea ce priveste tetinele: gaurile tetinei trebuiesc indreptate spre cerul gurii bebelusului, pentru a va asigura ca laptele o sa se raspandeasca pe cerul gurii, fiind mai usor ingerat de catre bebelus. Exista tetine pentru fiecare etapa de dezvoltare a bebelusului, in functie de gradele de curgere ale laptelui sau ceaiului. Tetinele din care laptele curge lent sunt ideale pentru nou-nascuti si pentru bebelusii care sunt alaptati si la san. Tetinele care au un ritm de curgere mai rapid, sunt ideale pentru bebelusii de varste mai mari sau cei care sunt hraniti numai cu biberonul.
Haine pentru copii

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.