Ierburile chinezesti ar putea fi un leac pentru Parkinson

Ierburile chinezesti, care potrivit herbologiei chineze inseamna substante cu diverse origini (plante, produse animale, minerale) si cu proprietati terapeutice, tonice, sedative, purgative sau alte proprietati farmacologice, ar putea oferi tratamente pentru boli grave, cum sunt Parkinson sau sindromul colonului iritabil.

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au administrat, timp de 13 saptamani, fie o combinatie de ierburi medicinale chineze (inclusiv gou teng), fie un placebo, unui grup de 115 pacienti cu Parkinson.

Citeste si:  Infectia tractului urinar

Rezultatele au aratat ca voluntarii care au primit tratamentul cu plante au inregistrat o crestere a calitatii somnului si o imbunatatire a fluentei vorbirii, comparativ cu cei care au primit un placebo.

Simptomele maladiei Parkinson, cum sunt tremorul, lentoarea si rigiditatea musculara, sunt provocate de distrugerea progresiva a celulelor cerebrale responsabile cu productia de dopamina. Aparent, plantelechinezesti sunt un remediu eficient deoarece intensifica procesul de eliminare a proteinelor naturale din celule.

Citeste si:  Un plasture contraceptiv ar putea inlocui in curand pilulele

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.