Impactul sarii asupra tensiunii arteriale, redus prin exercitiu fizic

Cu cat facem mai mult sport, cu atat impactul unei diete bogate in sare va fi mai scazut asupra tensiunii arteriale, arata un studiu recent. La fel, persoanele care sunt sedentare ar trebui sa-si reduca semnificativ consumul de sare, pentru a preveni cresterea tensiunii arteriala.

„Reducerea consumului de sodiu este cu atat mai importanta pentru prevenirea hipertensiunii arteriale, la persoanele sedentare”, explica autorii studiului.

Citeste si:  Algele, aliat in curele de slabire

Pentru a ajunge la aceasta concluzie, oamenii de stiinta au masurat tensiunea arteriala a peste 2.000 de persoane, care au urmat, timp de o saptamana, o dieta saraca in sodiu (3.000 mg/zi), respectiv o dieta bogata in sodiu (18.000 mg/zi). In acelasi interval, dintre participantii care au consumat cantitati mari de sare, jumatate au efectuat zilnic exercitii fizice.

Citeste si:  NAILEXPO 2010 / 22-24 octombrie, Bucuresti

La finalul experimentului, s-a observat ca acele persoane care consumasera multa sare, insa facusera sport, inregistrau valori ale tensiunii arteriale apropiate de cele ale indivizilor care au urmat dieta saraca in sodiu.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.