Imunitatea in sezonul rece: ce rol au suplimentele alimentare?

Peste 70% din afectiunile de raceala si gripa de care sufera populatia in sezoanele mai reci – de toamna si iarna – sunt provocate si de o scaderea a imunitatii organismului. Imunitatea organismului sau sistemul imunitar, cum mai este numit, cuprinde mecanismele de aparare ale organismului fata de agentii nocivi externi lui. Daca agentii patogeni sunt in cantitati mici, sistemul imunitar face fata cu succes atacului.

Exista situatii cand sistemul imunitar este depasit, este slabit si are nevoie de ajutor pentru a face fata agentilor patogeni. In special in perioadele reci, in care factorii externi sunt determinanti pentru starea de sanatate a organismului, imunitatea organismului trebuie protejata intens.

Citeste si:  Riscul de stroke: factori de risc specifici femeilor

Imunitatea este redusa de o serie de factori precum: alimentatie nerationala, insuficienta tuturor vitaminelor lipo si hidrosolubile (A,D,E,F, si C, B, acid folic, valina, etc.) si a micro- si macro-elementelor, modul de viata pasiv, stresul si excitarea nervoasa indelungata, fumatul, abuzul de alcool si narcotice, poluarea mediului inconjurator, utilizarea excesiva a medicamentelor de sinteza (antibiotice, anticonceptionale, preparate hormonale, corticosteroide etc).

Specialistii din domeniul medical vorbesc despre doua tipuri de imunitate: innascuta si dobandita. Imunitatea innascuta este genetica si nu suporta modificari de-a lungul vietii. Imunitatea dobandita poate fi sustinuta si modelata prin contactul cu diversi antigeni, prin vaccinare, prin dieta si prin includerea in alimentatie a unor suplimente alimentare care sa ajute organismul sa isi refaca fortele. Rolul suplimentelor alimentare care contribuie la cresterea imunitatii organismului este acela de a intarii imunitatea dobandita.

Citeste si:  Dieta Scarsdale

Solutia pentru intarirea imunitatii in sezonul rece, de la Vitacare:

Compania Vitacare iti propune sa intampini lunile de iarna cu un sistem de preventie eficient si recomanda:

Imunoplus este recomandat pentru cresterea rezistentei organismului la infectii marind capacitatea de lupta impotriva bolilor in general. De aceea este util persoanelor cu rezistenta scazuta la boli, in pregatirea organismului pentru sezonul de iarna si pentru refacerea organismului dupa perioade lungi de boala.
MegaImun poate avea efecte benefice in mentinerea capacitatii organismului de a absorbi oxigenul. Este considerat o importanta sursa de substante imunomodulatoare ce pot influenta pozitiv organismul in adaptrea acestuia la conditiilor de mediu.Megaimun combate deterioarea prematura a celulelor in urma agresiunii cu toxine si poate reprezenta o alternativa eficienta de refacere a organismului in afectiuni oncologice si a bolilor degenerative.
AstraGalus este cunoscut pentru actiunea benefica privind refacerea numarului de celule rosii din maduva osoasa. De asemenea, produsul AstraGalus poate stimula productia de interferon a organismului, putand actiona ca antiviral si tonic cerebral si avand efecte pozitive in afectiuni ale ficatului (hepatite) si actionand impotriva efectelor toxice ale chimioterapiei.

Citeste si:  SFATURI PENTRU A TRECE MAI USOR PESTE SINDROMUL PREMENSTRUAL

Articol realizat de Dr. Razvan Alexandru – Vitacare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.