In Romania, 15.000 de adulti traiesc pe strazi

Please select a featured image for your post

Autor: biolog Rodica Popescu

In Romania, traiesc peste 15.000 de persoane adulte fara adapost, din care 5.000 doar in Bucuresti. In fiecare an, peste 300 dintre acestia mor, in principal din cauza frigului. Pentru ca nu beneficiaza de asigurare de sanatate, oamenii strazii nu se pot spitaliza mai mult de trei zile, iar cele 250 de locuri de adapost pe timpul noptii nu acopera decat 5% din necesar.

Citeste si:  Plamanii au nevoie de apa

Pe fondul acestei grave probleme sociale, astazi (6 octombrie) a avut loc primul seminar de „Responsabilitate sociala franco-romana in noua Europa”, organizat la initiativa organizatiilor Samusocial Romania, PARADA si Ateliere fara Frontiere, la Institutul Francez din Bucuresti.

„Primul parteneriat franco-roman de responsabilitate sociala va aduce in discutie probleme cu care se confrunta frecvent organizatiile neguvernamentale si mai ales importanta existentei unui parteneriat public – privat care sa sustina durabilitatea interventiei acestora in societate. Este important sa definim probleme si sa incercam sa conturam rezolvarile lor, pentru a dezvolta pe viitor parteneriate mai stabile si mai durabile”, a declarat Mirela Alexe, director executiv al Samusocial Romania.

Citeste si:  Indulcitorii artificiali, alternativa fara calorii

Samusocial Romania este singura organizatie din Bucuresti care furnizeaza servicii de asistenta sociala, psihologica si medicala persoanelor adulte fara adapost, printr-un Centru de informare, orientare si consiliere sociala si psihologica. Pentru a completa activitatea centrului, a fost dezvoltate si o activitate de iesire in intampinarea persoanelor adulte fara adapost prin 4 echipe mobile.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.