In perioda 7-9 septembrie are loc, la Cluj, Congresul Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice

Please select a featured image for your post

In perioada 7-9 septembrie 2010, se desfasoara la Cluj-Napoca cea de-a VIII-a editie a Congresului Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice. Evenimentul este unul cu traditie in comunitatea medicala, aducand in discutie ultimele noutati stiintifice si solutii terapeutice in managementul diabetului zaharat. Anul acesta, congresul a reunit aproximativ 500 de medici specialisti si rezidenti, specializati in diabet, nutritie si boli metabolice, nefrologie, cardiologie, medicina interna etc.

Diabetul zaharat este o problema de importanta majora atat pentru individ, cat si pentru medicina si societate, fiind o afectiune frecventa, perfida, de lunga durata si devastatoare, daca nu este bine ingrijita. Impactul sau este unul multiplu: uman, socio-familial, economic si politic. In aceste conditii, organizarea unor evenimente stiintifice ce dezbat probleme de actualitate in preventia si controlul diabetului zaharat sunt salutate cu interes de catre comunitatea medicala.

Citeste si:  Religia si spiritualitatea imbunatatesc calitatea vietii bolnavilor cronici

Printre temele abordate in cadrul evenimentului se numara: diabetul zaharat la copii si adolescenti, depistarea precoce, diagnosticul si tratamentul diabetului, abordarea complicatiilor, rolul educatorului in ingrijirea acestor pacienti si afectarea organelor tinta la persoanele cu diabet. Acest eveniment anual este doar o parte din procesul formativ continuu instituit de Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, cu scopul obtinerii unor rezultate cat mai bune in prevenirea si controlul diabetului zaharat.

„Anul acesta, ne-am dorit ca acest congres sa treaca dincolo de cadrul dezbaterilor stiintifice si medicale, incercand sa ne apropiem mai mult de publicul larg printr-un eveniment menit sa traga un semnal de alarma asupra epidemiei de diabet. Astfel, in parteneriat cu Grupul sanofi-aventis, vom desfasura in Parcul Central din Cluj un mars de 30 de minute dedicat combaterii diabetului – „Castigi si daruiesti sanatate – Marsul clujenilor pentru clujeni”. Prin aceasta manifestare incercam sa atragem atentia clujenilor asupra importantei activitatii fizice in mentinerea sanatatii, dar si sa strangem o donatie cat mai consistenta in beneficiul persoanelor suferinde de diabet ingrijite in Centrul Clinic de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice din Cluj-Napoca”, a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedinte al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Citeste si:  Cum sa-l lasi singur in camera

„Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice isi propune sa organizeze si in continuare aceste reuniuni stiintifice, cu scopul de a mentine cel mai inalt nivel de cunostinte stiintifice, necesar unei bune ingrijiri a persoanelor cu diabet zaharat. Ne propunem, de asemenea, sa continuam seria de evenimente si campanii educationale destinate publicului larg, prin care sa contribuim intr-un mod cat mai eficient la prevenirea si combaterea diabetului zaharat si a complicatiilor acestuia”, a afirmat in incheiere Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedinte al Federatiei Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

Citeste si:  Tusea nu iti da pace?

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.