Incepe Forumul National pentru Turismul de Sanatate

Please select a featured image for your post

Colegiul Medicilor din Romania si Fundatia Amfiteatru au onoarea sa va invite in perioada 18-20 noiembrie 2011 la Forumul National pentru Turismul de sanatate, organizat cu participarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Sanatatii si Ministerului Educatiei, Tineretului si Sportului.

Actul medical de calitate devine tot mai important in viata comunitatilor, influentand nu doar sanatatea membrilor sai, ci insasi calitatea vietii in ansamblul sau prin efectele create de dezvoltarea activitatilor locale. Componenta esentiala a activitatii turistice de ansamblu, turismul de sanatate defineste practica de a calatori intr-o alta tara in scopuri terapeutice.

Citeste si:  Cum il pregatim pentru scoala

Abundenta resurselor balneare, dar si calitatea resurselor medicale din Romania creaza premisele dezvoltarii unui sistem turistic de sanatate specific la nivel national. Luand in considerare multiplele avantaje oferite de practicarea turismului de sanatate, se impune includerea ofertelor specifice intr-un circuit european si international. Turismul de sanatate ofera astfel noi perspective de dezvoltare turistica, economica si sociala a Romaniei, prin valorificarea complexa a resurselor naturale si antropice.

Citeste si:  Retete naturiste pentru ingrijirea parului

In acest sens, Colegiul Medicilor din Romania si Fundatia Amfiteatru vor dezvolta un program complex destinat turismului de sanatate, inaugurat cu ocazia acestui eveniment.

Prin Forumul National pentru Turismul de Sanatate se urmareste crearea unei platforme de comunicare si mediere intre profesionisti din sectorul serviciilor turistice si de sanatate.

Forumul National pentru Turismul de Sanatate reprezinta un pas important in implementarea protocolului semnat intre Colegiul Medicilor din Romania, Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerul Sanatatii si Ministerul Educatiei, Tineretului si Sportului, creand premisele parteneriatelor de tip public – privat, intalnirilor multi- si bilaterale intre principalii vectori implicati in domeniul turismului de sanatate.

Citeste si:  Rafael Nadal: „Recunosc! Pastele cu fructe de mare sunt slabiciunea mea!"

Va asteptam la Forumul National pentru Turismul de Sanatate, in perioada 18-20 noiembrie, la Hotel Traian, Piata Unirii, nr. 1, Iasi.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.