fbpx

Incidenta bolilor pulmonare in Romania: previziuni alarmante

Conform statisticilor furnizate de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), la nivel mondial, 300 de milioane de oameni sufera de astm, iar rata de mortalitate a bolii pulmonare obstructive cronice (BPOC) va creste cu 30% in urmatorii zece ani. Astfel, pana in anul 2030, BPOC va ajunge a treia cauza de deces in lume.

In Romania, incidenta bolilor pulmonare atrage tot mai mult atentia specialistilor din domeniu, ele reprezentand in mod curent o adevarata problema de sanatate publica. Printre cele mai importante afectiuni pulmonare se numara: tuberculoza pulmonara, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice (BPOC), infectiile pulmonare, astmul, cancerul pulmonar.

Citeste si:  Obezitatea este cauzata si de mediul in care se traieste

Nu doar numarul mare de cazuri, ci si costurile mari pe care le implica tratamentul afectiunilor pneumologice, precum si numarul tot mai mic al specialistilor reprezinta factori de ingrijorare, care ar trebui sa alarmeze autoritatile, astfel incat programele de sanatate dedicate unor astfel de boli sa se extinda si sa se imbunatateasca. Prin urmare, astfel de programe destinate diagnosticarii precoce a bolilor din sfera pneumologiei ar permite aplicarea unor tratamente eficiente, prin prisma carora costurile pentru afectiunile pneumologice sa fie reduse.

Citeste si:  Il invatam sau invata singur sa vorbeasca ?

„Eforturile Societatii Romane de Pneumologie s-au concentrat in ultimii ani pe educatia publicului cu privire la importanta preventiei bolilor pulmonare. Publicul roman trebuie sa constientizeze importanta diagnosticarii precoce a bolilor pulmonare ca un pas important in aplicarea unui tratament eficient”, a declarat prof.univ.dr. Florin Mihaltan, Presedintele Societatii Romane de Pneumologie.

Citeste si:  10 moduri prin care poti scapa de kilogramele nedorite

In contextul unei incidente crescute a bolilor pulmonare in Romania, Societatea Romana de Pneumologie organizeaza anual o serie de manifestari cu scopul constientizarii unor aspecte precum importanta diagnosticarii precoce, a prescrierii tratamentului adecvat si a compliantei pacientului la tratament.

Sursa: Comunicat de presa Sanatatea Media Group

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.