Infectiile si sarcinile nedorite vor putea fi prevenite cu un contraceptiv gel

Desi mai avem de asteptat circa zece ani, oamenii de stiinta promit un progres remarcabil in domeniul contraceptiei si prevenirii infectiilor cu transmitere sexuala: un gel usor de aplicat care va tine la distanta infectiile genitale si va proteja impotriva sarcinilor nedorite.

Potrivit prof. dr. John Aitken, coordonatorul proiectului, gelul va putea fi aplicat pe un burete pliabil de dimensiuni reduse si inserat in vagin cu pana la 48 de ore inaintea actului sexual. Odata ce sperma intra in contact cu gelul, spermatozoizii sunt paralizati, iar orice microorganism infectios este omorat.

Citeste si:  Cum va dati seama daca aveti o carenta de minerale?

In prezent, nu exista substante cu aplicare locala care sa previna infectiile cu transmitere sexuala, cu exceptia „clasicului” spermicid. Cu toate acestea, in ceea ce priveste eficienta sa, opiniile specialistilor sunt impartite.

„Femeile care folosesc frecvent acest produs si care au mai multi parteneri sexuali, sunt semnificativ mai expuse riscului de a contracta virusul HIV, comparativ cu cele care nu il folosesc deloc. Motivul este ca spermicidul nu distruge numai ce trebuie distrus, ci si organismele benefice, care protejeaza femeia”, a declarat Aitken.

Citeste si:  Scapa-ti copilul de raceala

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.