Invata sa previi cu un simplu test! – campanie de prevenire a cancerului de col

Please select a featured image for your post

ASLS Romania (Asociatia Studentilor de la Limbi Straine) organizeaza cea de-a 4-a editie a Campaniei pentru prevenirea Cancerului de Col Uterin. Campania se va desfasura in perioada 15 25 martie 2010, si va fi marcata de o conferinta organizata joi, 18 martie 2010, incepand cu orele 16:00, in amfiteatrul Maiorescu din Facultatea de Litere din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Avand ca moto Invata sa previi cu un simplu test ! campania initiata de ASLS Romania urmareste informarea tinerelor cu privire la riscurile aparitiei cancerului de col uterin si prezentarea celor mai eficiente metode de prevenire.

Citeste si:  Aspirina poate fi si rea uneori

Cancerul de col uterin este a doua cauza a mortalitatii femeilor din Romnia. O informare corecta ajuta la reducerea riscului de imbolnavire. De aceea ASLS Romania vine n sprijinul tinerelor studente la Facultatea de Limbi ?i Literaturi Straine, si nu numai, prezentandu-le care sunt cauzele aparitiei unei astfel de boli, care sunt metodele de tratament si mai ales care sunt metodele de prevenire. Printr-un simplu test, realizat periodic, tinerele isi pot urmari starea sanatatii. Testul Babes Papanicolau evalueaza starea de sanatate a colului uterin, astfel incat orice problema ar aparea sa poata fi diagnosticata si tratata cat mai repede posibil.

Citeste si:  Sindromul Down

Campania va fi marcata printr-o serie de info-deskuri organizate in cadrul Facultatii de Limbi si Literaturi Straine in perioada 15-25 martie si o conferinta in cadrul careia participantii vor afla informatii utile direct de la specialisti.

Invitatii speciali in cadrul conferintei vor fi : Dr. Oana Cuzino Stern, realizator al emisiunii Ce se intampla doctore?, director editorial al revistei Ce se intampla doctore? si medic primar si Dr. Jumuga Cristian, medic specialist obstretica ginecologie de la clinica Gynecoland. Acestia vor vorbi studentelor despre importanta unei testari periodice si le vor oferi informatii cu privire la cancerul de col uterin.

Citeste si:  Siropul de tuse poate fi un adevarat pericol pentru bebelusi

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.