Invata sa te pretuiesti – beneficiaza de asistenta medicala gratuita

Please select a featured image for your post

La sfarsitul lunii trecute, Medicover a inceput procesul de selectie a persoanelor care pot beneficia de asistenta medicala gratuita in cadrul Programului de educatie, prevenire si depistare timpurie a osteoporozei, sub sloganul „Invata sa te pretuiesti”.

Programul se adreseaza grupelor de persoane ce prezinta un risc ridicat de a dezvolta osteoporoza: femeile postmenopauza cu varste pana la 65 de ani cu factori de risc pentru aparitia osteoporozei, dar si pacientii cu boli sistemice asociate cu risc crescut de osteoporoza, ca si cei aflati sub tratamente cu cortizon pe timp indelungat.

In cadrul fazei pilot a programului, vor fi selectate circa 100 de persoane cu domiciliul in Bucuresti care vor beneficia gratuit de investigatii complexe privind diagnosticarea timpurie a osteoporozei, consilierea pacientului, recuperarea si evaluarea acestuia dupa 1 an, urmand ca in viitor programul sa fie extins si la nivelul altor clinici Medicover din tara.

Citeste si:  Cum sa ne mentinem rinichii "curati" si sanatosi?

Acest program pilot, de care vor beneficia gratuit, pentru inceput, 100 de persoane cu domiciliul in Bucuresti, are ca scop diagnosticarea timpurie a osteoporozei, consilierea pacientului, recuperarea si evaluarea acestuia dupa 1 an.

Selectia persoanelor eligibile se face pe baza a doua chestionare succesive care au ca scop identificarea persoanelor pentru care asistenta oferita in cadrul programului este relevanta:

Primul chestionar va fi accesibil in clinicile Medicover din Bucuresti sau se va putea descarca de pe site-ul companiei www.medicover.ro. Pacientii care au raspuns afirmativ la doua intrebari sunt invitati sa contacteze TELEFONIC clinicile Medicover din Bucuresti, pentru a fi programati in vederea completarii celui de-al doilea chestionar. Numarul de telefon si perioada in care se poate suna sunt specificate in chestionar. Nu se vor putea lasa chestionare completate la receptie sau in clinica.
Al doilea chestionar va fi completat impreuna cu un cadru medical si necesita o perioada de timp pentru prelucrarea datelor. Chestionarul este elaborat pe baza unor criterii obiective ale societatilor internationale de profil. Persoanele eligibile identificate ca urmare a completarii chestionarelor vor fi anuntate referitor la posibilitatea participarii in program.

Citeste si:  Cum tratam infectiile vaginale

Programul include evaluare osteodensitometrica, consultatii, sedinte gratuite de kinetoterapie, educatie pentru un stil de viata sanatos, material informativ. Programul nu implica administrarea gratuita de medicamente. De asemenea, in situatia in care vor fi necesare analize suplimentare, acestea nu vor fi acoperite de program. Evaluarile osteodensitometrice vor incepe dupa ce sunt recrutati toti cei 100 de pacienti.

Citeste si:  Capcanele pozitiei la calculator: care sunt cele mai frecvente posturi defectuoase?

Programul de educatie, prevenire si depistare timpurie a osteoporozei, sub sloganul „Invata sa te pretuiesti”, este inclus intr-o campanie pentru sanatate si preventie care va dura cel putin doi ani.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.