Jocurile pe calculator ajuta la recuperarea dupa un accident vascular cerebral

Potrivit unui studiu recent, jocurile pe calculator pot ajuta la recuperarea pacientilor care au suferit pareze, in urma unui accident vascular cerebral (AVC). Pentru acestia, recuperarea functionalitatii mainii si bratului poate fi dificila, intre 80% si 90% avand inca probleme si la sase luni dupa accident.

Cu toate acestea, oamenii de stiinta americani au obtinut rezultate promitatoare dupa ce au folosit simulari computerizate si jocuri pe calculator, in procesul de recuperare al unui grup de pacienti.

Citeste si:  Calcineurina, enzima responsabila cu functionarea normala a inimii

In timp ce numeroase dintre tehnicile actuale se concentreaza pe recuperarea functiei mainii si bratului separat, jocurile computerizate si tehnicile de robotica folosite in experiment au incercat sa imbunatateasca simultan ambele functii. Jocurile Plasma Pong si Hammer Task au fost utilizate pentru a imbunatati coordonarea, acuratetea si viteza cu care bratul si mana efectueaza sarcinile, in timp ce simularile Virtual Piano si Hummingbird Hunt au ajutat la recuperarea preciziei cu care se apuca obiectele si miscarea individuala a fiecarui deget.

Citeste si:  Cum isi recunoaste bebelusul mama?

„Pacientii care au jucat aceste jocuri computerizate au prezentat o imbunatatire medie a scorurilor clinice de 20-22%, dupa doar opt zile de recuparare. Aceste rezultate arata ca jocurile pe calculator pot fi un instrument cheie in recuperarea membrelor paralizate dupa un atac vascular cerebral”.

Sursa: Eurekalert


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.