Jumatate dintre romani sunt interesati de asigurarile private de sanatate

Please select a featured image for your post

Peste jumatate dintre romani considera ca modalitatea cea mai buna de a depasi o problema de sanatate este incheierea unei asigurari private de sanatate, potrivit unui studiu recent realizat de Mednet Marketing Research Center, preluat de Agerpres.

Intentia de contractare a unei asigurari private de sanatate a crescut anul acesta comparativ cu anul trecut, se arata in cercetarea respectiva. Daca in anul 2010 ponderea persoanelor din Bucuresti care considera ca modalitatea cea mai buna de a depasi o problema de sanatate este incheierea unei asigurari era de 47,3%, in anul 2011 aceasta a crescut pana la 55,2%. In provincie, cresterea a fost de la 41,4% in 2010, la 51,8% in 2011.

Citeste si:  Ozonoterapia - solutie alternativa in tratamentul afectiunilor reumatismale

De asemenea, din studiul mentionat, reiese faptul ca orasenii sunt interesati si de abonamentele medicale private. In acest context, 9% dintre bucuresteni afirma ca vor deveni abonati ai unei clinici medicale private in viitorul apropiat (cu sase puncte procentuale mai mult decat in 2010), in timp ce 34,9% iau in calcul contractarea unui abonament.

Citeste si:  Pentru a-ti pastra silueta, alege alimentatia potrivita profilului tau astrologic

Pentru provincie, situatia este similara, procentul celor care intentioneaza sa devina abonati ai unei clinici medicale private crescand de la 2,1%, in 2010, la 6%, in 2011. De asemenea, creste si procentul celor care iau in calcul contractarea unui abonament medical la o clinica privata de la 23,2% in 2010 la 30,3% in 2011.

Citeste si:  Abuzul in copilarie, corelat cu riscul de diabet la varsta adulta

Datele sunt furnizate de studiile ASIBUS (piata asigurarilor private) si MEDIBUS (piata serviciilor medicale private) realizate de Mednet Marketing Research Center in luna mai 2011, pe un esantion de 1.600 de respondenti pentru fiecare studiu in parte (800 in Bucuresti si 800 in provincie).


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.