Karolina Kurkova, menopauza la 24 de ani

Acum in varsta de 27 de ani, supermodelul ceh a povestit cum, in urma cu trei ani, a inceput sa aiba primele simptome de menopauza , din cauza unei dereglari a glandei tiroide. A laut atunci 13 kilograme, grav taxate de lume modei. „Aveam doar 24 de ani cand mi s-a spus ca, din cauza efectelor adverse ale bolii de care sufeream, am intrat in menopauza. Credeam c-o iau razna. Aveam incontinuu atacuri de panica si nu stiam ce mi se intampla, pana atunci fiind o femeie sanatoasa, cu un regim alimentar corect.” Si totusi, a reusit in acelasi an sa ramana insarcinata. Cum se poate explica acest mister?

Citeste si:  53 de companii, ONG-uri si institutii publice sprijina Patronatul Medicinei Integrative in vederea reintegrarii persoanelor cu dizabilitati

Potrivit diversilor specialisti care au studiat cazul Kurkovei, este posibil ca menopauza precoce suferita de supermodel sa fie doar temporara, ca urmare a unei dereglari serioase a glandei, care duce frecvent la intarzierea sau lipsa totala a ciclului menstrual. De asemenea, tinand cont de regimul strict la care sunt supuse fotomodelele, acestia sunt de parere ca o dieta prea dura rmata de vedeta ar fi putut duce la o menopauza precoce.
In general, exista riscul ca medicii sa fie prea grabiti sau ignoranti ca sa vada ca adevarat cauza a intarzierii ciclului menstrual nu este intrarea prematura in menopauza, ci factori externi.

Citeste si:  Lasati serviciul la... serviciu! Munca de acasa, dusmanul relatiilor personale!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.