Legatura ascunsa dintre cunilingus si candidoza

Noile cercetari in domeniu au aratat o corelatie directa intre cunilingus si infectiile vaginale recurente. Studiul, realizat de Universitatea din Michigan Health System, a stabilit ca prezenta de micoze a partenerilor de sex masculin nu fac femeile mai predispuse la infectii vaginale. Insa, cercetatorii au descoperit ca anumite activitati sexuale, cum ar fi cunilingus-ul, au legatura cu un risc crescut de aparitie a candidozei.

Doctorii care au gasit dovezi in acest sens spun ca foarte multe femei cred ca infectiile vaginale se iau de la barbati prin actul sexual normal. Studiul insa dezminte aceasta teorie si sugereaza ca infectiile vaginale recurente sunt asociate cu reactia imuna deficitara a femeii la candida.

Citeste si:  Putem scapa de cicatrici?

Atunci cand cercetatorii au examinat activitatile sexuale ale participantilor la studiu au descoperit ca femeile care au candida participasera in prealabil la acturi sexuale precum masturbarea sau cunilingus, folosind saliva ca lubrifiant. Din moment ce doar 14,5% au raportat masturbarea cu saliva, femeile care au facut cunilingus reprezinta grupul unui risc ridicat de aparitie a candidozei cu un procent de 69%.

Citeste si:  5 sfaturi de care e bine sa tii cont daca vrei sa slabesti fara a pierde masa musculara

Concluziile studiului releva ca sexul oral si masturbarea cu saliva s-au dovedit a fi factori de risc pentru aparitia candidei. De asemenea, cercetatorii au stabilit ca nu exista nicio legatura intre varsta femeilor la primul act sexual , numarul de parteneri sexuali, sexul anal sau frecventa acturilor sexuale si aparitia infectiilor vaginale recurente. Acest lucru pare sa sugereze ca saliva poate perturba echilibrul delicat al candidei cu alte organisme si componente imune din zona genitala a femeii care pot declansa simptome ale infectiei vaginale.

Citeste si:  Cum ne jucam cu bebelusul?

Sintetizand concluziile studiului, oamenii de stiinta spun ca sexul oral nu e o problema pentru toata lumea, dar femeile care se confrunta cu candidoza recurenta sunt supuse unui grad mai mare de risc de a dezvolta infectii vaginale prin cunilingus sau masturbare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.