Legumele si fructele aduc beneficii pacientilor cu boli renale

O dieta bogata in legume si fructe ar putea aduce beneficii semnificative pacientilor cu boli renale, recomanda un nou studiu. Motivul este acela ca, la acesti pacienti, alimentatia de tip vestic creste aciditatea organismului ceea ce duce, printre altele, la diminuarea functiei renale odata cu inaintarea in varsta.

Echipa de cercetatori, condusa de dr. Nimirit Goraya, de la Universitatea din Texas (Statele Unite), a realizat un studiu menit sa demonstreze daca o dieta bogata in fructe si legume cu potential sa scada aciditatea corpului imbunatateste functia renala. La studiu au participat 40 de pacienti cu insuficienta renala moderata, asociata hipertensiunii arteriale.

Citeste si:  10 vedete care au învins cancerul de sân

Rezultatele obtinute au aratat ca, dupa 30 de zile in care pacientii au urmat dieta cu fructe si legume, acestia prezentau valori imbunatatite in urina ale principalilor indicatori ai bolii renale.

„Aceste studii preliminare sprijina nevoia de a realiza cercetari pe termen lung pentru a determina daca o astfel de interventie simpla si necostisitoare ajuta la reducerea riscului de agravare a functiei renale la pacientii cu boli renale asociate hipertensiunii arteriale”, a explicat autorul studiului.

Citeste si:  Cum sa ne mentinem sanii sanatosi

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.