Lemongrass, un remediu natural pentru combaterea migrenelor

Cercetatorii de la Universitatea Griffith, Australia sunt de parere ca lemongrass-ul folosit in medicina traditionala de indigenii din Australia, este un remediu natural ideal pentru durerile de cap.

Cercetarile coordonate de profesor Lyn Griffiths, dr. Darren Grice si dr. Kelly Rogers au dovedit stiintific ca tipul de lemongrass cunoscut drept Cymbopogon ambiguus este la fel de eficient ca aspirina, in tratarea durerilor de cap.

Dr. Darren Grice de la Institutul Pentru Studiul Polizaharidelor (Asutralia) este de parere ca studiul valideaza valorile terapeutice ale plantei. „Durerile de cap si migrenele cauzeaza activitati anormale in organismul nostru, cum ar fi alterarea nivelului de serotonina sau interferarea in functia normala a trombocitelor”, declara dr. Grice.

Citeste si:  Brânza, doza ta de calciu

Trombocitele formeaza grupuri al caror scop este sa repare ranile, insa tot ele pot forma cheaguri care sunt deosebit de periculoase, privand creierul de oxigen si cauzand atacuri de cord.

„Am testat efectul extractului de lemongrass asupra trombocitelor umane; o parte au avut o activitate biologica puternica, edificatoare chiar”, explica cercetatorul.

Serotonina regleaza dispozitia, apetitul, somnul, contractia musculara si anumite functii cognitive, printre care memoria, invatarea; nivelul serotoninei este, de asemenea, alterat in timpul migrenelor.

Citeste si:  Imunoterapia antialergica: un tratament cu o traditie de 100 de ani

Dr. Grice este de parere ca medicina traditionala nu a fost inca studiata in profunzime si ca exista inca multe plante ale caror valori terapeutice nu au fost descoperite pana la acest moment. „Natura are un potential enorm in vindecarea multor probleme de sanatate, iar medicina traditionala este o sursa bogata de indicii ce ar putea conduce la noi si importante descoperiri stiintifice”, continua Grice.

Citeste si:  Arata-i ca il iubesti

Proiectul de cercetare a reunit spre investigare o gama variata de plante medicinale traditionale prezente in Australia, printre care si Cymbopogon ambiguous, lemongrass-ul provenit din teritoriul nordic al tarii, asupra caruia s-a concluzionat, in baza dovezilor stiintifice obtinute, ca are efecte terapeutice in combaterea durerilor de cap.

Sursa: Universitatea Griffith, Australia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.