Leucina previne sindromul metabolic

Includerea in dieta zilnica a unui aminoacid denumit „leucina” poate ajuta la prevenirea conditiilor prediabetice si a sindromului metabolic, conform unui studiu recent. Cercetarea a aratat ca acei cobai care primeau o dieta bogata in grasimi si de doua ori cantitatea de leucina obisnuita prezentau niveluri mai scazute ale glucozei si mai putine grasimi in ficat.

Citeste si:  Pitiriazis

Leucina este un aminoacid care se gaseste in proteine.

Desi animalele care urmau o dieta bogata in grasimi nu au avut o scadere a greutatii corporale, capacitatea naturala a organismului de a metaboliza glucoza s-a imbunatatit semnificativ, dupa administrarea leucinei. In plus, testele de toleranta la glucoza au avut rezultate mai bune, crescand raspunsul la insulina si abilitatea de metabolizare a zaharurilor si grasimilor provenite din alimentatie.

Citeste si:  Pentru a fi mereu in forma, Carmen Electra nu ezita sa apeleze la dans

„Am descoperit ca, prin suplimentarea unui singur aminoacid, metabolismul subiectilor s-a schimbat din mai multe puncte de vedere. Aminoacidul are efecte asupra sensibilitatii la insulina, a metabolismului zaharurilor si grasimilor si asupra organismului, in general”, au explicat autorii cercetarii.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.