Liceenii din Calarasi si Zalau accepta „ecOprovocarea”

Please select a featured image for your post

Din noiembrie 2010, liceenii implicati in proiectul „ecOprovocarea”, o competitie educationala in domeniul protectiei mediului pentru doua licee din Calarasi si trei din Zalau concureaza pentru marele premiu de 3000 de Euro. Organizatorul ViitorPlus si partenerul principal TenarisSilcotub au facut publice rezultatele de pana acum.

Licenii au strans 26.000 kg de deseuri pentru reciclare (hartie, carton, PET-uri, electrice/electrocasnice, baterii, mobile, becuri, aluminiu), au plantat 7.000 de arbori, au ingrijit 40.000 de metri patrati de spatiu verde (curatenie, taieri de toamna, plantari, inlaturat buruieni) si au organizat 60 de evenimente pe tema protectiei mediului (targuri de resurse, de stiinta, campanii de constientizare).

Citeste si:  belVita Start si fanii sai de pe Facebook lanseaza cartea Mic Dejun 2.0

„ecOprovocarea” este o competitie educationala din domeniul protectiei mediului, organizata de ViitorPlus si finantata de TenarisSilcotub. Concursul se desfasoara pe parcursul intregului an scolar 2010-2011 si are ca scop principal educarea tinerilor prin implicarea practica in diferite activitati de protectia mediului. Fiecare liceu este reprezentat de o echipa de ecOambasadori formata din 10 elevi si 2 profesori, care au trecut printr-o sesiune speciala de pregatire sustinuta de membrii ViitorPlus.

Citeste si:  Efectele pozitive ale masajului asupra organismului tau

EcOambasadorii au misiunea de a organiza evenimente cu un impact pozitiv asupra mediului, de a-si implica si motiva cat mai multi colegi pentru a participa la evenimente, de a implementa mici proiecte de reciclare, de ingrijire a spatiului verde, de constientizare a comunitatii privind diferite probleme de mediu etc. Fiecare liceu are la dispozitie si un minigrant de 1000 de euro pentru a organiza cat mai bine aceste activitati.

Citeste si:  Reumatism

Pentru fiecare activitate desfasurata si pentru rezultatele benefice asupra mediului, liceele obtin puncte. La finalul anului scolar, liceul cu cele mai multe puncte va castiga un premiu de 3000 de euro pentru dotarea cu infrastructura necesara.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.