Lipoabsorbtia

Please select a featured image for your post

Cat de mult ne dorim sa fim frumoase indiferent de varsta pe care o avem. Ne uitam la femei ca Mihaela Radulescu sau Demi Moore si nu putem sa nu oftam. Sunt superbe chiar daca au trecut de prima tinerete. Ei bine, lipoabsorbtia ne poate aduce mai aproape de trupul perfect la care visam, nu insa fara riscuri.

Ce este lipoabsorbtia? Lipoabsorbtia sau lipoplastria sau liposuctiunea este operatia estetica prin care un vacuum special extrage excesul de grasime din diverse parti ale corpului, in functiile de nevoile specifice ale fiecarui pacient in parte. In genereal, lipoansorbtia se face pe fese, solduri,coapse si chiar pe fata. Locuri mai neobisnuite insa practicate sunt si bratele sau genunchii.

Cine sunt candidatele perfecte? In general, candidatele perfecte pentru aceasta operatie estetica trebuie sa fie intr-o stare foarte buna de sanatare, atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere pishic. Lipoabsorbtia, in functie de zona sau zonele in care se aplica, poate fi o operatie estetica majora, asa ca in nici un caz nu ascundeti istoricul vostru medical in fata chirurgului. El este singurul care poate decide daca puteti sau nu sa faceti o astfel de operatie. In general diabeticii, cardiacii sau persoanele cu boli de imunitate nu ar trebui sa faca lipoabsorbtie. Un alt aspect acre trebuie luat in consideratre si acre va fi testat de medicul chirug este elasticitatea pielii. Persoanele care sunt obeze si a caror piele si-a pierdut elasticitatea din cauza multori ani de supraponderabilitate au sanse mai scazute de a se recupera frumos dupa o astfel de interventie.

Citeste si:  Noi produse in gama Gerovital Sun de la Farmec
Trebuie de asemenea sa aveti in vedere ca lipoabsorbtia este o operatie in toata regula, dureroasa si care necesita pregatire si nu un program de slabit. Nu confundati o operatie cu o dieta! Lipoabsorbtia se potriveste foarte bine celor care au slabit foarte mult si acum au nevoie de operatiile estetice pentru a se remodela corporal.

Citeste si:  Pacientii beneficiaza de educatie medicala pentru prevenirea bolilor cardiovasculare
Alege doctorul potrivit. Operatia de lipoabsorbtie poate fi mai mult sau mai putin complicata, in functie de dimensiunea zonei operate sau de multitudinea zonelor asupra carora se intervine. In functie de aceste doua criterii se va alege si tipul de anestezie, acre poate sa fie doar locala, astfel incat ramai constienta pe toata durata operatiunilor. In cazul procedurilor mai complicate sau mai invazive se aplica anestezia generala.

Trebuie sa alegeti un doctor bun, cu experienta si renume si asta pentru ca operatiunea este destul de riscanta si pot aparea diverse complicatii. Infectiile, paralizia locala sau rani interne sunt frecvente in timpul lipoabsorbtiei. Vorbeste cu doctorul inainte de operatie, numai el iti poate explica exact procedura pe care o va aplica si iti va spune exact care sunt riscurile si beneficiile unei astfel de operatii.

Citeste si:  Cum reducem riscul de fracturi la persoanele varstnice?
Rezultatele se vad in timp. Sa nu te astepti ca vei iesi din sa la de operatii aratant ca Sharon Stone, nu se poate. Dureaza saptamani bune pana cand vantaile si umflaturile se retrag si apoi dureaza intre 3 si 6 luni pana cand pielea ajunge la aspectul ei final. Pielea zbarcita, umflata, iritata este specifica acestei operatii estetice si se datoreaza lichidului care se acumuleaza temporar sub piele. Rezultatele lipoabsorbtiei pot fi permanente numai atunci cand pacientii isi schimba si stilul de viata, fac sport si mananca moderat.


2 Comentarii
  1. Intr-un timp chiar am cautat pe internet pretul unei astfel de operatii.. eu m-as supune acestei operatii fara strangere de inima.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.