Lixisenatida reduce semnificativ nivelul HbA1c la pacientii necontrolati cu sulfoniluree

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent ca lixisenatida, un agonist al receptorilor GLP-1 administrat o data pe zi, aflat in etapa de dezvoltare pentru tratamentul pacientilor cu diabet de tip 2, a atins obiectivul principal de eficacitate in ceea ce priveste reducerea semnificativa a nivelului HbA1c si imbunatatirea controlului glicemiei fata de nivelul initial, comparativ cu placebo. Rezultatele initiale ale studiului au aratat de asemenea ca la persoanele tratate cu lixisenatida s-a observat si o scadere semnificativa a greutatii corporale.

Citeste si:  Atunci cand cel mic e timid

In studiul GetGoal-S, unul dintre cele noua studii ale programului clinic de faza III GetGoal, s-a evaluat eficacitatea si siguranta lixisenatidei ca tratament asociat la tratamentul de fond, cu sau fara metformina, la persoanele cu diabet de tip 2 inadecvat controlate cu sulfoniluree. GetGoal-S a fost un studiu randomizat (dublu orb) controlat cu placebo, cu o durata a tratamentului principal de 24 de saptamani. 859 de pacienti au fost randomizati in doua grupuri, unul care a primit lixisenatida si respectiv placebo. In ambele grupuri dozele administrate au fost crescute progresiv, pana la o doza de mentinere de 20 miug zilnic.

Citeste si:  O ASOCIATIE NOUA, O MANA INTINSA CATRE CEI CARE ISI CRESC SINGURI COPII

Rezultatele initiale ale studiului GetGoal-S au aratat ca la pacientii din grupul tratat cu lixisenatida s-a obtinut o reducere semnificativa a valorilor HbA1c, cu o diferenta de -0.74% fata de grupul placebo (p


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.