Lyxumia&#174 (lixisenatida) in combinatie cu insulina bazala plus anti-diabeticele orale au redus in mod semnificativ HbA1c si glucoza postprandiala

Please select a featured image for your post

Sanofi (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent datele stiintifice care demonstreaza faptul ca Lyxumia&#174* (lixisenatida), un agonist al receptorilor GLP-1, administrat o data pe zi, in combinatie cu insulina bazala plus agenti antidiabetici cu administrare pe cale orala, reduce semnificativ HbA1c – hemoglobina glicozilata – la persoanele care sufera de diabet zaharat de tipul 2 care au inceput sa fie tratate recent cu insulina (la cel putin 12 saptamani de la initiere) sau la cele care au fost deja tratate cu insulina (pentru o medie de 3,1 ani).

Atat studiul GetGoal Duo 11, cat si GetGoal-L2 au atins obiectivul principal de eficacitate in ceea ce priveste imbunatatirea controlului HbA1c cu o reducere semnificativa asociata a glucozei postprandiale (PPG).

Citeste si:  Un nou contraceptiv oral ar putea creste libidoul femeilor

„Tratamentul cu insulina bazala si antidiabetice cu administrare orala controleaza deseori glicemia a-jeun si atinge obiectivele glicemice pentru diabetul zaharat de tip 2, dar unii pacienti pot avea nevoie de un tratament suplimentar pentru a raspunde si mai bine hiperglicemiei postprandiale. Aceste rezultate in ceea ce priveste lixisenatida sunt incurajatoare si ofera suport stiintific drept o posibila abordare pentru acesti pacienti”, a comentat Dr. Matthew Riddle, Profesor de medicina in cadrul Departamentului de Endocrinologie, Diabet si Nutritie Clinica la Universitatea Health & Science din Oregon, Statele Unite.

Citeste si:  Eveniment inedit: Povestea sapunului natural

„Eficacitatea si siguranta administrarii o data pe zi a lixisenatidei adaugata la glargina titrata plus agentii orali in diabetul de tip 2: Studiul GetGoal Duo 1” [Abs A452]

GetGoal Duo 1 este un studiu randomizat, dublu-orb, multi-centric, care evalueaza eficacitatea si siguranta lixisenatidei, comparata cu placebo, in combinatie cu insulina glargina si OADs – antidiabetice orale (in special metformina). Pe durata fazei premergatoare de 12 saptamani, 898 de pacienti carora anterior nu li se administrase insulina, au fost tratati cu insulina glargina, care a fost titrata pentru a atinge un nivel al glucozei in plasma a jeun (FPG) de 80-100 mg/dL.

Citeste si:  Comportamentul preocupat si realitatea celorlalti

Dupa faza premergatoare, 446 de pacienti cu HbA1c>7% (in ciuda nivelelor controlate ale FPG) au primit fie o singura doza pe zi de lixisenatida 20 µg sau placebo timp de 24 de saptamani in timp ce s-a continuat titrarea metforminei si a insulinei glargine.

HbA1c a scazut in medie de la 8,60% la 7,60% pe durata perioadei premergatoare cu insulina glargina. Adaugarea lixisenatidei a condus la o scadere suplimentara semnificativa a HbA1c, la o valoare medie de 6,96% dupa 24 de saptamani, in comparatie cu 7,3% la pacientii care au primit placebo (p


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.