Magiunul natural de prune Topoloveni: un dulce sanatos, premiat la nivel european

O desfatare pentru papilele gustative si un aliat pentru o viata sanatoasa, Magiunul natural de prune Topoloveni este primul produs alimentar traditional din Romania care primeste distinctia „Superior Taste Award”, acordata de International Taste&Quality Institute. Recunoasterea europeana vine dupa 10 ani de munca sustinuta si dedicare din partea echipei companiei Sonimpex Serv, care produce indragitul magiun. Beneficiile pentru sanatate ale Magiunului natural de prune Topoloveni sunt apreciate de catre comunitatea medicala, prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, director general al Institutului de Cercetari Alimentare, denumindu-l „un dulce sanatos”.

Magiunul natural de prune Topoloveni are numeroase efecte benefice, gratie atat manierei in care este preparat, menita sa pastreze intacti nutrienti naturali, cat si lipsei indulcitorilor si aditivilor artificiali. Produsul este indicat in alimentatia bebelusilor, incepand cu varsta de sase luni, pe post de piure de fructe, precum si diabeticilor, gratie continutului de pectina, o fibra alimentara naturala, ce contribuie la scaderea colesterolului si la imbunatatirea functiei pancreasului.

In plus, contine potasiu si seleniu, doua minerale esentiale pentru o persoana activa, ceea ce ii confera rolul de energizant natural in perioade de stres si oboseala. Acest rol este augmentat de prezenta fierului, calciului, magneziului si vitaminelor.

Citeste si:  Educatia si dieta predominant vegetala pot preveni dementa

De asemenea, Magiunul natural de prune Topoloveni are un continut de 34,2% in fibre solubile si insolubile: un procent ce nu poate fi neglijat dat fiind faptul ca regulamentele europene denumesc alimentul bogat in fibre acel produs care are cel putin 6% din compozitie fibre. Includerea acestui produs in alimentatia zilnica contribuie, potrivit specialistilor, la prevenirea aparitiei diabetului de tip II, aterosclerozei, cancerului de colon, bolilor cardiovasculare, maladiilor neurodegenerative (Parkinson, Alzheimer), incetineste procesul de imbatranire si combate constipatia.

„Prin prisma compozitiei, Magiunul natural de prune Topoloveni este un aliment functional, care contribuie la starea optima de sanatate fizica, psihica si mentala a populatiei”, afirma prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi.

Magiunul natural de prune Topoloveni este autentic romanesc si produs dupa o reteta traditionala veche din 1914, care are excelente calitati nutritionale, ingredintele sale fiind prunele proaspete romanesti, 1 kg de magiun obtinandu-se din 4 kg de prune. Magiunul se prepara in perioada 15 august-15 octombrie, cel tarziu, prunele fiind foarte atent selectionate in vederea obtinerii unui magiun de calitate, cu o aroma puternica si placuta de prune, gust dulce-acrisor placut, aciditate mica si consistenta buna.

Citeste si:  Laboratoires URGO impreuna cu Gabriela Szabo au provocat jurnalistii la cros

Magiunului natural de prune Topoloveni i-a fost acordata distinctia THE SUPERIOR TASTE AWARD, o recunoastere mondiala unica care se bazeaza pe degustarea in orb (nu se cunosc produsele) facuta de 60 de bucatari de renume international, care fac parte din echipele de bucatari-sefi ai unor restaurante consemnate si apreciate in prestigiosul „Michelin Guide of Food”, importanta acestui premiu „al gustului notabil” primit de Magiunul natural de prune Topoloveni fiind cu atat mai mare. Magiunul natural de prune Topoloveni a convins ca este un produs de calitate, atat nutritional, cat si din punct de vedere organoleptic.

„Este prima recunoastere internationala a unei marci traditionale, realizata dupa o reteta autentica
romaneasca de 100 ani. Magiunul natural de prune Topoloveni, primul si singurul produs romanesc cu
protectie nationala si inscris la Bruxelles pentru obtinerea indicatiei geografice protejate la nivel european, depaseste notorietatea nationala spre recunoasterea internationala. Premiul este cu atat mai meritoriu cu cat un produs traditional este specific unui singur popor si are savoare in mod strict pentru papilele gustative ale acestuia. Cred ca prin acest premiu a fost recunoscuta calitatea gastronomiei poporului roman la nivel international si a stiintei alimentatiei sanatoase”, a afirmat Bibiana Stanciulov – director general al Sonimpex Serv Com SRL, in cadrul conferintei de presa desfasurate pe 3 iunie 2010, la Bucuresti.

Citeste si:  Vergeturile de dupa sarcina

Cu prilejul conferintei, Bibiana Stanciulov a avut placerea sa prezinte celor prezenti un nou produs 100% natural din portofoliul Sonimpex Serv Com SRL, Dulceata de Capsuni „Topoloveana”. Noul produs pastreaza traditia ingredientelor naturale, necontinand zahar si indulcitori sintetici. Gustul dulce este dat de concentratul natural de mar, folosit in premiera pentru prepararea dulceturilor.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.