Maladia Alzheimer, diagnosticata printr-un test de sange

Un nou test de sange are o acuratete de 96% in identificarea maladiei Alzheimer, putand detecta boala chiar inainte ca simptomele sa se manifeste. Testul a fost dezvoltat de oamenii de stiinta de la Universitatea de Medicina si Stomatologie din New Jersey (Statele Unite), in parteneriat cu o companie privata.

Testul, care utilizeaza proteine umane pentru a detecta prezenta anticorpilor specifici din sange, are o acuratete de peste 90% si poate detecta maladia Alzheimer chiar in stadii incipiente. In plus, testul poate diferentia intre Alzheimer si Parkinson, doua afectiuni neurodegenerative strans corelate.

Citeste si:  Sa intelegem tumorile stromale gastrointestinale (GIST)!

„Pentru ca metoda intrebuinteaza doar o mica proba de sange, sunt evitate cheltuielile si disconfortul pacientului care sunt implicate in alte metode de diagnostic, cum ar fi tehnicile imagistice sau procedurile mai invazive, spitalizarea. Iar capacitatea testului de a diagnostica boala inainte de manifestarea primelor simptome inseamna interventie precoce si un pronostic mai bun pentru pacient”, afirma cercetatorii.

Citeste si:  Consumul de ciuperci ajuta organismul in lupta cu bolile

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.