Maladia Lyme – boala cu 1000 de fete

Please select a featured image for your post

Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP), in colaborare cu Asociatia Medicilor de Familie din Bucuresti (AMFB), Societatea Romana de Neuroreabilitare (RoSNeRa) si compania Houston NPA, a organizat in datele de 5 si 6 noiembrie 2009, la Bucuresti, Simpozionul „Borrelioza / Maladia Lyme: boala cu 1.000 de fete”.

Initiativa campaniei de informare a medicilor si a publicului larg a fost antrenata de pacientii suferinzi de Lyme din tara, ce s-au adresat Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP). Maladia Lyme nu este recunoscuta oficial ca endemica, insa raspandirea ei, atat pe glob, cat si la nivel national, este reala. Numai o buna informae asupra simptomelor, precum si unele masuri de preventie, ne pot feri de acest pericol, informeaza comunicatul de presa prilejuit de simpozion.

Citeste si:  L-am prins cu minciunica

La eveniment au fost prezenti invitati din tara si din strainatate, printre care medici specialisti de medicina primara, medici specialisti boli infectioase si medici cu diverse alte specializari care sunt direct sau indirect interesati de a afla mai multe detalii despre maladia Lyme.

Printre vorbitori si participantii la dezbaterile de specialitate s-au numarat: Prof. Dr. Gelu Onose – director de cercetare-dezvoltare Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar-Arseni si presedinte RoSNeRa; Dr. Oana Berdila – medic specialist boli infectioase, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni; Dr. Bela Pal Bozsik – cercetator la Lyme Borreolisis Foundation din Budapesta, Ungaria; Conf. Dr. Carmen-Michaela Cretu – medic primar boli parazitare si tropicale, Sef Sectie Boli Parazitare Spitalul Clinic Colentina; Dr. Violeta Corina Cristea – medic specialist medicina de laborator; Dr. Ion Bogdan Cristian – director medical al Institutului de Medicina Hiperbara si a Scufundarilor Biefeld, Germania; Dr. Eugen Ghinescu – presedinte al casei de Asigurari de Sanatate Ilfov; Dr. Adriana Hristea – sef de lucrari la Institutul National de Boli Infectioase Prof. Dr. Matei Bals; Dr. Mihaela Lupse – director medical al Spitalului Clinic de Boli Infectioase Cluj Napoca; Conf. Dr. Sorin Marian Paveliu – Catedra de Farmacologie, Universitatea Titu Maiorescu, Bucuresti; Prof. Dr. Mircea Ioan Popa – Catedra de Microbiologie si Epidemiologie, UMF Carol Davila; Dr. Tatiana Rosca – medic primar neurochirurg si medic primar oftalmolog, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Pantelimon; Vasile Barbu – presedinte Asociatia Nationala pentru Protectia Pacientilor (ANPP) si multi altii. La eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai asociatiilor medicilor de familie din Bucuresti si alte judete ale tarii, precum si trei pacienti cu maladie Lyme, care au impartasit tuturor experienta prin care aceasta boala i-a pus sa treaca.

Citeste si:  Remedii alergii

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.