Maladiile netransmisibile, responsabile pentru peste 36 milioane de decese in intreaga lume

Please select a featured image for your post

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), circa 36,1 milioane de decese din intreaga lume sunt atribuite maladiilor netransmisibile. In aceasta categorie intra cancerele, diabetul, accidentele vascular cerebrale si pneumopatiile cronice.

Dintre aceste maladii, accidentele vascular cerebrale fac cele mai multe victime – cu 17 milioane de decese in fiecare an, la nivel mondial. Pe locul al doilea in sumbrul clasament se afla cancerele – cu 7,6 milioane victime, urmate de afectiunile respiratorii (4,2 milioane) si diabet (1,3 milioane).

Citeste si:  GSK Romania doneaza medicamente sinistratilor

Pe de alta parte, Organizatia Mondiala a Sanatatii estimeaza ca aceste cifre ar putea fi semnificativ reduse, prin campanii de renuntare la fumat si care sa promoveze activitatea fizica. „Cresterea incidentei maladiilor non-transmisibile reprezinta un pericol enorm. Pentru unele tari, nu este exagerat sa afirmam ca situatia poate fi descrisa drept o catastrofa iminenta, o catastrofa pentru sanatate, pentru societate si pentru economiile nationale”, a declarat dr. Magaret Chan – Director General al OMS.

Citeste si:  Expunerea la percloretilena poate provoca malformatii congenitale

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.