Maniera in care rostim vocalele poate indica orientarea sexuala

Un nou studiu sugereaza ca maniera in care o persoana, cu a carei voce nu suntem familiarizati, rosteste vocalele, ne ajuta sa aflam care este orientarea ei sexuala. Potrivit psihologilor, acest fenomen se intampla in fiecare zi, fara ca noi sa fim constienti de el.

„Constant vorbim la telefon cu persoane pe care nu le cunoastem, insa doar ascultandu-le vocea putem sa identificam unele caracteristici personale ale interlocutorului nostru, cum ar fi sexul, varsta, rasa sau orientarea sexuala”, a afirmat coordonatorul studiului.

Citeste si:  Toate produsele Topoloveni se vor afla pe masa Familiei Regale a Romaniei

Pentru a afla cu exactitate de ce vocea interlocutorului ne indeamna sa luam astfel de decizii, oamenii de stiinta s-au axat pe identificarea orientarii sexuale a vorbitorului, cerand unui grup de barbati gay si unui grup de barbati heterosexuali sa se inregistreze rostind o lista de cuvinte monosilabice englezesti, precum „mass” „food” si „sell”.

Ulterior, grupului de ascultatori i s-a cerut sa identifice orientarea sexuala a vorbitorilor dupa ce au ascultat cuvantul intreg, primele doua sunete (spre exemplu, „ma” din „mass”) sau doar prima litera a cuvantului („m” din „mass”).

Citeste si:  Sangerarea gingiei, un pericol pentru dinti

Desi atunci cand au ascultat doar prima litera a cuvintelor, participantii nu au putut identifica in mod corect orientarea sexuala a vorbitorilor, atunci „cand le-au fost redate primele doua sunete (ie. consoana si vocala), acestia au avut o acuratete de 75% in identificarea orientarii sexuale a vorbitorilor”, au explicat cercetatorii.

„Credem ca ascultatorii folosesc informatia acustica pe care o contin vocalele pentru a identifca orientarea sexuala a interlocutorilor lor. Indiferent de care este motivul pentru care barbatii gay si cei heterosexuali rostesc vocalele diferit, este clar ca fiecare dintre noi folosim inconstient acest indicator pentru a obtine informatii legate de orientarea sexuala a celorlalti”, a explicat coordonatorul studiului.

Citeste si:  Dieta de trei zile

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.