Medici, pacienti, tobe si pofta de viata, cu prilejul Zilei Mondiale a Astmului

Intitutul National de Pneumoftiziologie Marius Nasta Bucuresti, cu sprijinul companiei GlaxoSmithKline, a organizat un eveniment special pentru a marca Ziua Mondiala a Astmului si in Romania, sub umbrela „Inspira pofta de viata!”.

20 de minute de miscare, zambet si energie pot sa insemne foarte mult pentru pacientii cu probleme respiratorii. Medicii si pacientii au cantat la tobe, alaturi de Drum Caffe, pentru ca impreuna sa inspire pofta de viata si sa le arate astfel pacientilor astmatici ca boala lor poate fi controlata si ca pot duce o viata normala.

Citeste si:  Festivalul de Spiritualitate, Medicina Alternativa si Terapii Complementare - o noua editie de succes!

Prin acest moment special de energie, creat de medicii Institutului Marius Nasta impreuna cu pacientii astmatici, organizatorii evenimentului au dorit sa atraga atentia asupra faptului ca pacientii cu astm bronsic se pot bucura de o viata normala, pot face efort fizic fara limitarile impuse de afectiune si pot chiar sa uite de boala lor, cu conditia sa atinga un control bun al acesteia.

Citeste si:  Lipsa de lubrifiere se trateaza

Controlul astmului se poate obtine doar cu ajutor din partea medicului specialist, printr-o supraveghere corecta si pe termen lung a bolii si un tratament constant cu medicamente eficiente.

„Starile emotionale pozitive joaca un rol esential in mentinerea sanatatii peste tot in lume. Asta vrem sa leoferim pacientilor nostri prin acest eveniment, de Ziua Mondiala a Astmului: cateva momente de zambet si miscare. Si astfel, sa transmitem un mesaj tuturor pacientilor cu astm din Romania: va puteti controla boala si puteti avea o viata normala”, a declarat Dr. Emilia Crisan, Director Medical al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, in deschiderea evenimentului.

Citeste si:  Protejeaza-ti dintii printr-o alimentatie corecta si sanatoasa!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.