Medicii de familie lanseaza campania „Sa pretuim sanatatea!”

Please select a featured image for your post

Societatea Nationala de Medicina Familiei, prin portalul FormareMedicala.ro, lanseaza o campanie ce urmareste pastrarea starii de sanatate prin informarea corecta si promovarea unui stil de viata sanatos.

Starea de sanatate a romanilor s-a deteriorat constant, in ultimii ani, contextul dificil (economic, social, de mediu), precum si informarea necorespunzatoare in ceea ce priveste sanatatea contribuind la acest fenomen. In 2009, in Romania erau inregistrati aproximativ 3,5 milioane de bolnavi cronici, numar care ne pozitiona in fruntea clasamentelor europene. Se estimeaza ca in ultimii doi ani, numarul acestora s-a dublat.

Citeste si:  Produsele naturale Soap Mill pot fi cumparate de acum si din magazinul Zu&Za

Pentru a preveni imbolnavirile l si pentru a asigura un bun management al bolilor cronice, medicii de familie lanseaza, prin intermediul Societatii Nationale de Medicina Familiei si a portalului FormareMedicala.ro, campania „Sa pretuim sanatatea!”. Lansata sub sloganul „Este mai costisitor sa te imbolnavesti decat sa adopti un stil de viata sanatos”, campania medicilor de familie isi propune sa informeze atat medicii, cat si pacientii, promovand un stil de viata sanatos.

„Informarea deficitara, obiceiurile nesanatoase, lipsa banilor, acestea sunt unele dintre principalele cauze pentru starea precara a sanatatii populatiei”, a explicat Dr. Rodica Tanasescu, Presedinte al Societatii Nationale de Medicina Familiei. „Medicii de familie isi propun sa combata cauzele ce determina numarul mare de probleme de sanatate atat prin informarea publicului larg si intalniri frecvente cu organizatiile pacientilor, cat si prin aeduca?ie medicala continua, astfel incat sa fie mereu pregatiti pentru toate situatiile cu care se confrunta”.

Citeste si:  Deshidratarea si retentia apei

In cadrul campaniei, FormareMedicala.ro, portalul dedicat educatiei medicale continue a medicilor de familie va publica noi cursuri gratuite online care sa sustina obiectivele campaniei. Pe langa cursurile deja existente, , vor fi publicate noi module de specializare in astm, hipertensiune arteriala, herpesvirusuri si vaccinare. Toate cursurile pentru medicii de familie publicate pe FormareMedicala.ro sunt creditate cu puncte EMC.

Citeste si:  Terapia craniosacrala: ce este si cand se recomanda?

De asemenea, sectiunea Educatia Pacientului a portalului care, dincolo de informarea medicilor de familie, le faciliteaza acestora efortul de comunicare cu pacientii si de informare a acestora, va fi constant actualizata, incluzand articole de actualitate scrise atat de medici de familie cat si de experti din alte arii de specializare.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.