fbpx

Medicina holistica folosita ca metoda de preventie si nu de tratare a bolilor

Daca in tarile Orientul Mijlociu tratarea si preventia bolilor cu ajutorul medicinii alternative are o traditie de peste 5.000, in ultimul deceniu aceasta a castigat amploare si in Romania, in ciuda existentei unui numar considerabil de medicamente si tratamente recomandate de medicina moderna.

Medicina holistica abordeaza problema sanatatii si vindecarea bolilor intr-un mod cu totul diferit de medicina clasica. Inca din cele mai vechi timpuri chinezii, japonezii si egiptenii apelau la medicina holistica, ei fiind primii care au introdus acest concept. Conform chinezilor, tot ceea ce este viu poseda energie, forta energetica sau activitate vitala, astfel medicina alternativa porneste de la acest aspect si urmareste sa aduca organismul intr-o stare de echilibru cat mai aproape de normalitate.

Citeste si:  Dragoste materna

Daca pana acum cativa ani aceste tipuri de tratamente erau folosite ca ultima solutie in vindecarea unor boli grave, in prezent din ce in ce mai multi oameni beneficiaza de tehnicile medicinii alternative, preventiv.

„Oamenii incep sa inteleaga ca preventia este mult mai usoara si mai putin costisitoare decat tratarea unor boli ce pot aparea datorita dezechilibrului metabolic sau deficitului de minerale si vitamine. In ziua de azi, aceasta abordare este din nou cautata si constituie un tablou al starii generale a organismului. Tocmai de aceea Centrul Medical Naturopathya Med ofera servicii medicale personalizate care imbina tehnici traditionale si tehnici moderne pentru ca pacientii sa isi regaseasca binele fizic, psihic si emotional”, a declarat Cristina Bogdan, medic naturopat in cadrul Centrului Naturopathya Med.

Pentru a preveni imbolnavirea, fiecare persoana se poate ajuta daca isi corecteaza si completeaza obiceiurile alimentare si isi cunoaste tipul metabolic, constitutional si personal.

Dr. Cristina Bogdan ajuta prin abordarea holistica pacientii cu patologi deja instalate si aflate sub tratament medicamentos. Acestia pot intelege mai bine mecanismele de imbolnavire si de vindecare, dar si cele de imbunatatire a starii generale. Mai mult de atat, se pot concepe programe menite sa sustina organismul pe perioada diferitelor terapii medicamentoase care duc la scaderea efectelor secundare si toxicitatii medicamentelor si chiar la reducerea dozelor necesare pentru tratament.

Citeste si:  Cum scapam de tulburarile premenstruale?

Frumusetea se poate si ea mentine mai usor, atunci cand trupul este sanatos. Medicina holistica se bazeaza pe unitatea dintre trup, minte si spirit, promovand conceptul unei minti sanatoase, intr-un corp si mediu sanatos.

„Abordarea holistica in procedeele de infrumusetare aduce o noua lumina asupra mecanismelor de regenerare a organismului si permite cunoasterea nevoilor nutritionale pentru fiecare tip de metabolism. Puteti apela la o serie de tratamente precum masajul facial si corporal, medicina estetica nechirurgicala, programe de alimentatie echilibrata si tratamente SPA al caror efect terapeutic este demonstrat stiintific”,a adaugat Dr. Cristina Bogdan.

Sursa: Naturopathya Med

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.