Medicover Romania sustine primul cros dedicat luptei impotriva cancerului mamar

Please select a featured image for your post

Medicover Romania este partenerul evenimentului Casiopeea, crosul luptei impotriva cancerului la san, organizat de Camera Franceza de Comert si Industrie din Romania si avand sprijinul Comitetului Olimpic Sportiv Roman.

Evenimentul va avea loc pe 10 octombrie 2010 in parcul Herastrau din Bucuresti si are drept scop sensibilizarea femeilor asupra importantei mamografiei, controlul de depistare a cancerului mamar, dar si cel de a colecta fonduri in beneficiul asociatiilor care desfasoara programe de suport al pacientelor cu cancer mamar. Evenimentul va consta in curse de alergare pe diferite distante, iar Medicover va premia primii 10 clasati prin vouchere pentru mamografie gratuita in clinica Medicover din Bulevardul Marasesti nr. 64-66, Bucuresti. De asemenea, Medicover va asigura serviciile medicale de urgenta pentru acest eveniment, deplasand la fata locului ambulanta proprie.

Citeste si:  Atentie la ce rontaim cand mergem la film!

Cancerul de san este a doua cauza de mortalitate prin cancer in randul femeilor, in Romania inregistrandu-se anual 2500 de decese si depistandu-se 6500 de noi cazuri. Pentru cancerul de san, nu exista preventie primara, iar factorii de risc sunt putin cunoscuti. Desi se vorbeste de o incidenta mai ridicata a cancerului de san in randul femeilor cu sarcina tardiva sau fara sarcina (nulipare), al celor care au folosit preparate hormonale, al celor cu obiceiuri alimentare nesanatoase sau cu antecendente familiale, 50% dintre cancerele mamare apar la femei care nu prezinta niciun factor de risc cunoscut.

Citeste si:  Cum sa iti asiguri necesarul de vitamine si minerale, care incetinesc procesul de imbatranire

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.