Mersul pe bicicleta: numeroase beneficii pentru sanatate

Un stil de viata sedentar duce la obezitate si numeroase probleme de sanatate, insa mersul pe bicicleta poate combate aceste consecinte negative, fiind in acelasi timp o maniera placuta de a face miscare. Practicat cu regularitate, mersul pe bicicleta este foarte eficient pentru mentinerea siluetei si prevenirea bolilor.

Mersul pe biclicleta fortifica sistemul imunitar, contribuind astfel la protejarea organismului de numeroase infectii. De asemenea, tonifica musculatura si sistemul osos, imbunatatindu-i mobilitatea.

Citeste si:  Alimentele cu arome de fructe nu contin niciun pic de fruct

Un alt beneficiu important este acela ca previne afectiunile coloanei vertebrale, imbunatateste postura si combate durerile asociate unor pozitii vicioase. Miscarile circulare ale picioarele fac bine cartilajelor si tendoanelor, sporind mobilitatea acestora si tinand la distanta bolile articulare.

Mersul pe bicicleta este si un bun aliat al siluetei, caci reduce semnificativ tesutul adipos. In plus, s-a dovedit faptul ca are un efect relaxant, contribuind la scaderea stresului si oboselii mintale.

Citeste si:  Pericolul folosirii indelungate si in exces a cremelor adezive cu zinc pentru proteze dentare

Sursa: Medindia


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.