Metode moderne de epilare definitiva

Ceara? Aparat de epilat? Benzi sau aparat de ras? Femeile moderne parca nici nu vor sa mai auda de asa ceva… toate vor epilat definitiv , prin metode care de care mai simple si eficiente.

Una dintre cele mai noi si moderne proceduri de epilare definitiva implica folosirea luminii intens pulsate.
Aceasta procedura necesita intre 6 si 8 sedinte, iar principiul este unul destul de simplu: lumina pulsata ajunge la radacina firului de par provocand fototermoliza ( incalzirea pigmentului din firul de par ).
Inainte de a apela la o astfel de procedura este bine sa consultam un medic dermatolog, pentru a examina cu atentie pielea si starea de sanatate a acesteia. De asemenea, este bine sa facem niste mici teste inainte de a trece la planul final.

Citeste si:  Painea proaspata baloneaza

O astfel de sedinta dureaza pana la maxim 2 ore, in functie de marimea zonei, pentru axile sau fata fiind suficiente sedinte de 5, maxim 10 minute.
Dupa prima sedinta, parul va incepe sa cada, in primele 2 saptamani, fiind indepartate o mare parte din firele de par. Este foarte posibil ca pielea sa ramana un pic inrosita dupa procedura, insa nu te speria: o sa treaca in maxim 24 de ore.

Citeste si:  Un nou sindrom

Tratamentul cu lumina pulsata nu este dureros, insa este posibil sa simti o oarecare usturime sau ciupitura in timpul tratamentului. Inainte de tratament este indicat sa aplicam un gel rece, iar dupa o crema calmanta, pentru a evita senzatiile neplacute.
De asemenea, expunerea la radiatii UV este complet contraindicata pentru cel putin 2 -3 saptamani de la terminarea tratamentului complet.

Citeste si:  Sindromul picioarelor nelinistite

Avantajele epilarii definitive sunt multiple: mai putina durere si disconfort, timp redus, firele crescute nu mai cresc niciodata si nici nu exista riscul de aparitie al cancerului de piele.
Pe de alta parte, nici dezavantajele nu sunt de neglijat: daca urmezi un tratament care contine antibiotic, antiinflamatorii sau anxiliotice, daca ai vreuna din bolile fotosensibile sau daca este insarcinata, aceasta procedura este cu totul contraindicata.


3 Comentarii
  1. Epilarea definitiva este excelenta. Am facut si eu doua sedinte la d-na Dr. Anca Dobos si deja se cunosc rezultatele. Inca cateva sedinte si voi scapa definitiv de parul de pe picioare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.