Mos Niculae isi alege culoarea!

Please select a featured image for your post

Campania „Mos Niculae isi alege culoarea” initiata anul trecut de Asociatia „Proiecte ale Ecoeconomistilor” (APE) din Cluj a continuat si anul acesta sub coordonarea conf. dr. Gheres Marinela, initiatoarea si sufletul asociatiei APE, cadru universitar la Facultatea de Studii Economice si Gestiunea Afacerilor, Universitatea „Babes-Bolyai” Cluj-Napoca. Alaturi de conf. dr Gheres s-au aflat cadrele didactice ale acestei institutii, membrii activi ai asociatiei, simpatizanti si colaboratori.

Obiectivul general l-a constituit realizarea unei campanii de ecomarketing educational in judetul Cluj-Napoca, urmarindu-se informarea si sensibilizarea tinerilor aflati pe diferite trepte ale pregatirii profesionale despre problemele de mediu existente la nivel local, regional, national si international.

Citeste si:  Sexul bebelusului

Printre principalele activitati din cadrul campaniei s-au numarat: organizarea unei excursii in comuna Maguri Racatau si redescoperirea bucuriei petrecerii unei zile in natura precum si bucuria implicarii active in sustinerea campaniei de ecomarketing educational la scoala din Racatau; realizarea unui CD interactiv pe tema educatiei ecologice distribuit de sarbatori celor peste 500 de tineri vizati de campanie, precum si prezentarea asociatiei in cadrul spectacolului de sarbatori desfasurat in Aula Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din Cluj-Napoca care l-a avut ca invitat special pe actorul Florin Piersic, membru onorific al APE.

Anul acesta, in aceeasi perioada 5-20 decembrie, prin implicarea membrilor APE si ai colaboratorilor sai, actiunile au continuat prin vizita de miercuri 9 decembrie la copiii bolnavi din cadrul Institutului Oncologic „Prof. dr. I. Chiricuta” din Cluj.

Citeste si:  Dilemele inceputului de dieta (partea a III-a)

Saptamana viitoare APE va merge la Gradinita Speciala din Cluj, unde sunt asteptati de 40 de copii.

Se vor trimite pachete cu imbracaminte, incaltaminte, rechizite, carti, fructe, dulciurii, jucarii, precum si un frumos brad si ornamentele pentru impodobirea acestuia la Scoala Ajutatoare din Huedin. Actiunile se realizeaza in parteneriat cu Liceul Teoretic Avram Iancu si cu ajutorul unor sponsori deosebiti fara implicarea carora Sacul Mosului ar fi fost mult mai sarac.

Citeste si:  Ingrijire dinti

Cu ajutorul partenerilor si sponsorilor, A.P.E. isi propune sa ajunga si la alti copii care au nevoie de putina dragoste si atentie mai ales in perioada sfanta a Sarbatorilor, locatiile vizate fiind in special cele in care exista cazuri sociale grave.

„Am cunoscut prin intermediul acestei campanii oameni deosebiti, extrem de generosi, care prin credinta, nadejdea si dragostea din sufletul lor nu au putut sa ramana indiferenti la suferinta semenilor nostri. O fapta oricat de neinsemnata ar parea ca valoreaza cat o mie de vorbe si poate aduce lumina speratei in inima curata a copiilor”, a mentionat conf. dr. Marinela Gheres.


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.