Multaq*, prima linie de tratament in noile Ghiduri ESC pentru managementul fibrilatiei atriale

Please select a featured image for your post

Sanofi-aventis (EURONEXT: SAN si NYSE: SNY) a anuntat recent la Paris ca noile Ghiduri ale Societatii Europene de Cardiologie (European Society of Cardiology – ESC) din 2010 pentru managementul fibrilatiei atriale (FA) au fost publicate si ca acestea recomanda Multaq* (dronedarona) pentru mentinerea ritmului sinusal ca prima linie de tratament pentru toti pacientii cu FA paroxistica sau persistenta (clasa de recomandare I, nivel de evidenta A), cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila de clasa NYHA II (clasa de recomandare III, nivel de evidenta B).

Multaq* a primit o recomandare de clasa I, atribuita in cadrul ghidurilor terapeutice atunci cand „exista dovezi si/sau un consens general potrivit carora o anumita procedura/terapie este benefica, utila si eficienta”. Task Force-ul pentru Managementul Fibrilatiei Atriale din cadrul ESC a recunoscut amploarea programului de dezvoltare clinica a Multaq*, motiv pentru care a acordat cea mai inalta clasa „A” pentru nivelul evidentelor. Mai mult, ghidurile precizeaza ca Multaq* poate fi utilizat si pentru controlul frecventei cardiace la pacientii cu FA non-permanenta, cu exceptia pacientilor cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III/IV sau a celor cu insuficienta cardiaca instabila (clasa de recomandare IIa, nivel de evidenta B).

Citeste si:  Vreti sa scadeti in greutate? Optimizati-va starea de spirit!

Un aspect important consta in faptul ca noile ghiduri subliniaza, pentru prima data, importanta reducerii spitalizarilor ca obiectiv terapeutic major in managementul fibrilatiei atriale. Ghidurile precizeaza de asemenea ca Multaq* trebuie avut in vedere pentru reducerea spitalizarilor de cauza cardiovasculara la pacientii cu FA non-permanenta si factori de risc cardiovascular (clasa de recomandare IIa, nivel de evidenta B), precum si la pacientii cu FA si insuficienta cardiaca stabila (clasa NYHA I, II) (clasa de recomandare IIa, nivel de evidenta C).

Citeste si:  Grasimile din alimentatie afecteaza inima dar si ceasul biologic

Ghidurile nu recomanda utilizarea Multaq* la pacientii cu insuficienta cardiaca de clasa NYHA III si IV sau cu insuficienta cardiaca instabila recent (decompensare in luna precedenta) de clasa NYHA II.

„Grupul sanofi-aventis este incantat sa anunte recomandarea ca prima linie de tratament pentru Multaq* in cadrul ghidurilor terapeutice pentru FA, ce reprezinta o recunoastere a programului amplu de dezvoltare clinica a produsului, precum si a rezultatelor inovatoare in reducerea spitalizarilor de cauza cardiovasculara, asa cum a demonstrat studiul ATHENA”, a declarat Marc Cluzel, M.D., Ph.D, Executive Vice President, Research and Development, sanofi-aventis. „Multaq* permite controlul simptomelor si, pentru prima data pentru un medicament antiaritmic, aduce un beneficiu pe termen lung prin reducerea riscului de spitalizari repetate si angoasante de cauza cardiovasculara. Spitalizarile pentru FA reprezinta o povara umana si economica semnificativa pentru pacienti, personalul medical si contribuabili, asa cum cum a fost raportat recent”.

Citeste si:  Astazi este Ziua fara Masini!

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.