Muzica ofera un nivel similar de placere ca cel produs de sex si cumparaturi

Please select a featured image for your post

Muzica poate antrena emotii la fel de puternice ca si sexul sau o sesiune de cumparaturi, iar acum oamenii de stiinta canadieni au gasit explicatia pentru aceasta, informeaza dailymail.co.uk . Aceasta experienta placuta este declansata de eliberarea de dopamina – un neurotransmitator asociat adictiilor.

Cand este eliberata, dopamina produce „simptome” fizice, precum accelerarea ritmului cardiac, a respiratiei si cresterea temperaturii. Noua cercetare, publicata in jurnalul Nature Neuroscience, arata ca nivelul cel mai ridicat de dopamina s-a inregistrat atunci cand ascultatorii manifestau un raspuns emotional la muzica.

Citeste si:  Supa consumata inainte de masa reduce aportul total de calorii

Cercetatorii sugereaza ca aceasta reactie chimica poate explica de ce muzica este atat de populara, in practic toate culturile.

„Descoperirile noastre ofera dovada neurochimica ce atesta ca raspunsul emotional puternic la muzica implica structuri cerebrale ancestrale si serveste ca punct de plecare pentru studii mai detaliate asupra substratului biologic al formelor abstracte de placere”, explica coordonatorii cercetarii.

Citeste si:  Pentru a fi mereu in forma, Carmen Electra nu ezita sa apeleze la dans

Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.