Nanoparticulele: eficiente in indepartarea mirosurilor neplacute

Oamenii de stiinta au realizat o noua tehnologie capabila sa elimine mirosurile neplacute din gospodarie. Spre deosebire de solutiile disponibile in prezent, noua tehnologie – un deodorant cu nanoparticule, promite sa elimine complet mirosurile, nu doar sa le mascheze.

Brij Moudgil si colegii sai, autori ai noului deodorant, afirma ca, in prezent, consumatorii folosesc o gama foarte larga de produse pentru a scapa de mirosurile deranjante din locuinta sau de pe haine, insa cele mai comune deodorante acopera mirosurile cu o aroma placuta, fara a le elimina de fapt.

Citeste si:  De ce suntem contra pastilelor de slabit?

Noua substanta consta in nanoparticule de siliciu (principalul ingredient din nisip), cu o dimensiune de 50.000 de ori mai mica decat cea a firului de par uman, captusite cu cupru. Metalul este cunoscut pentru proprietatile sale antibacteriene si dezodorizante, iar nanoparticulele ii confera o mai mare suprafata de actiune.

Testele realizate pe etilmercaptan – substanta care da gazului natural mirosul intepator – au aratat ca nanoparticulele sunt de doua ori mai eficiente decat carbunele activat la indepartarea acestui neplacut miros specific.

Citeste si:  Contractiile Braxton Hicks

Pe langa eficacitatea in eliminarea mirosurilor, particulele ofera rezultate promitatoare in indepartarea reziduurilor de sulf ce se gasesc in titeiul neprelucrat si in combaterea bacteriilor periculoase, adauga cercetatorii.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.