Nasterile premature pot fi prevenite printr-o metoda simpla, dar eficienta

Potrivit rezultatelor unui studiu clinic inovator, o metoda simpla s-ar putea dovedi eficienta in prevenirea nasterilor premature, reducand numarul acestora cu 45% – de la cateva milioane de nasteri premature inregistrate anual in intreaga lume.

Metoda consta in tratarea femeilor aflate in grupele de risc cu un gel pe baza de progesteron natural, incepand cu al doilea trimestru de sarcina si pana la nastere. Gelul se estimeaza a avea costuri foarte reduse si se administreaza vaginal.

Citeste si:  Probleme cu care se confrunta adolescentul

„In intreaga lume, peste 12 milioane de copii se nasc prematur in fiecar an, iar consecintele sunt adesea tragice. Studiul nostru arata ca este posibil ca, identificand femeile din grupele de risc si administrandu-le un simplu tratament cu progesteron natural, rata nasterilor premature ar putea fi redusa la jumatate”, au explicat coordonatorii studiului.

Citeste si:  Noi terapii pentru tratarea erectiilor dureroase

Pe langa reducerea riscului de nastere prematura, tratamentul cu gel s-a dovedit eficient si in reducerea incidentei sindromului de detresa respiratorie, una dintre cele mai comune complicatii la bebelusii prematuri.

Sursa: ANI


Nici un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.